ضرورت بکارگیری رشته های مختلف هنری در آموزش زبان و ادبیات فارسی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: ADABICONF03_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1897
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه اثنی عشری

عضو هیئت علمی دانشگاه اراک

چکیده

ادبیات فارسی بخش جدایی ناپذیری از هویت و فرهنگ ایرانیان است و از رشته های بسیار مهم و با اصالت محسوب می گردد. اهمیت آموزش ادبیات و زبان فارسی و معرفی آن به کودکان و خردسالان بر هیچکس پوشیده نیست. یکی از روش های مهم و موثر در امر آموزش ادبیات، کاربرد آموزش های هنری است. هنر با پتانسیل بالا و فزاینده و همچنین باتقویت و فعال کردن قوه تخیل و خلاقیت بچه ها از طریق رشته های مختلف خود، یاری رسان در امر آموزش ادبیات خواهد بود. همچنین میتوان گفت که هنر تنها دارای بعد آموزشی نیست آنچه که به هنر و جایگاه آن در فعالیت های امور تربیتی اهمیت ویژه می بخشد بعد پرورشی هنر می باشد که امور تربیتی با تاکید بر آن و توسعه آن در فعالیت های خودخواهند توانست به اهداف والای تربیتی بویژه در آموزش زبان و ادبیات فارسی دست یابند. حال سوالی که در این میان مطرح می شود این است که هنر از چه طرق و از طریق کدام شاخه های خود می تواند در امر آموزش ادبیات و زبان فارسی یاری رسان گردد. هدف از این پژوهش بررسی چند شاخه از رشته های بی شمار هنر در امر آموزش زبان فارسی وادبیات به کودکان است. با بررسی نمونه های مختلف از رشته های هنر در مقاله این نتیجه حاصل شد که هنر به علت فعال کردن قوه تخیل بچه ها و همچنین به فعلیت رساندن آن از طریق اکثر رشته های خود از جمله هنرهای بصری، نقاشی، تئاتر، سفال و... قادر به انجام این امر است. این پژوهش نظری جمع آوری اطلاعات به شیوه کتابخانه ای و اسنادیاست و روش تحقیق به صورت توصیفی_ تحلیلی است. با بررسی پیشینه پژوهش و مطالعات صورت گرفته به بیان مساله و ضرورت این تحقیق پرداخته شد

کلیدواژه ها

آموزش زبان فارسی،آموزش ادبیات، هنر، شاخه های هنری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.