بررسی تطبیقی نیاز و رضایتمندی طرح میدان عتیق اصفهان جامعه آماری: شهروندان-کارشناسان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN05_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 520
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن کریمی

دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

بهرام شاهدی

استادیار و عضو هیات علمی گروه معماری دانشگاه ازاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

چکیده

رضایتمندی سکونتی از زیرساختها، فرصتهای شغلی و شبکه های حمایتی اجتماعی متاثر میشود. رضایتمندی سکونتی نشان میدهد تا چه حد نیازهای زمینهای حوزه سکونت تامین شده است. میدان عتیق از قدیمیترین مراکز سکونتگاهی شهر اصفهان در دوره سلجوقی از رونق خاصی برخوردار بوده است و به مرور زمان و به دلایل سیاسی مذهبی و اجتماعی، میدان کهنه با بیتوجهی رو به رو شد. در دوره صفویه با شکلگیری میدان نقش جهان و کشیده شدن کاسبیها به طرف آنجا، در دوره قاجاریه با انتقال پایتخت به تهران و کاسته شدن اهمیت میادین و در دوره پهلوی احداث خیابان عبدالرزاق و خارج شدن میدان از شکل اصلی خود، باعث شد که به مرور میدان عتیق اعتبار خود را از دست داده و دچار عقبماندگی های کالبدی فضائی، فرهنگی و اجتماعی گردد.. هدف اصلی این پژوهش سنجش و مقایسه میزان رضایت و میزان نیاز جامعه هدف از منظرهای مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، روانشناختی و امنیتی، فضایی، کالبدی و عمرانی، زیست محیطی و حمل و نقل و ترافیک. روش تحقیق این مقاله از نظر بعد کاربردی بنیادین، از نظر هدف اکتشافی و از نظر شیوه کار آمیخته ای(کیفی و کمی) می باشد. براساس مطالعات کتابخانه ای معیارها و گروه های هدف(شهروندان و کارشناسان) مشخص گردید.تعداد شهروندان از طریق فرمول کوکران مشخص گردید و نظرات آنان از طریق پرسشنامه و مصاحبه نیمه ساختار یافته استخراج گردید و تحلیل های آماری(آزمون های فراوانی و توصیفی، لوین، همبستگی پیرسون، واریانس) صورت گرفت نتایج نشان می دهد بر اساس آزمون لوین با 0/05˃sig رابطه معنادار وجود ندارد و بین گروه های تحصیلی با 0/05˃sig ارتباط معنادار وجود دارد.بر اساس آزمون همبستگی پیرسون بین عوامل اجتماعی- فرهنگی با ضریب0/453 ارتباط معناداروجود دارد و نوع رابطه از نوع مستقیم می باشد. نهای نهایتا شهروندان و کارشناسان ویژگی های مثبت ، منفی و پیشنهادات خود را ارائه دادند.

کلیدواژه ها

میدان عتیق، رضایتمندی، شهروندان، کارشناسان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.