اثراتGR24مشابه هورمون استریگولاکتون و پاکلوبوترازول بر برخی پارامترهای بیوشیمیایی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان دو رقم آگریا و جلی گیاه سیب زمینی Solannum Toberosom L تحت تنش شوری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی غذای سالم از مزرعه تا سفره
  • کد COI اختصاصی: AFPICONF07_180
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 647
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد حجتی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران

چکیده

سیب زمینی به عنوان یکی از منابع غذایی در جهان جایگاه ویژه ای دارد و تولید بذرهای سالم آن از اهمیت زیادی برخوردار است شوری یک عامل محدود کننده در تولید سیب زمینی به شمار می رود. تنش شوری باعث جلوگیری یا کاهش فعالیت بسیاری از آنزیم های موجود در مسیرهای متابولیکی گیاه میشوداخیرا.0استریگولاکتون ها به عنوان سیگنال ثانویه شناخته شده اند که به نظر می رسد همزمان با اکسین، شاخه زایی را تنظیم می کنند و نقش آنها در مقاومت به شوری در برخی گیاهان مشخص شده است. در این پژوهش اثرات GR24 (مشابه هورمون استریگولاکتون) و پاکلوبوترازول بر برخی پارامترهای بیوشیمیایی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و همچنین تعداد و وزن ریزغده های دو رقم گیاه سیب زمینی (آگریا و جلی) در شرایط کشت گلخانه بررسی گردید. قالب طرح فاکتوریل با سه تکرار انجام گرفت. فاکتورها شامل 4 سطح شوری(0، 40، 80 و 120 میلی مولار (NaCl و سه سطح هورمون(بدون هورمون، 5 ماکرومولار GR24 و 5 میلی گرم در لیتر پاکلوبوترازول) و دو رقم سیب زمینی جلی و آگریا بود. نتایج آنالیز واریانس نشان داد، تیمار شوری در تمامی پارامترهای اندازهگیری شده شامل مالون دی آلدئید، فنل کل، محتوای پرولین، قند محلول کل، پروتئین کل و همچنین آنزیم های کاتالاز، پلی فنل اکسیداز، سوپر اکسید دیسموتاز و وزن ریز غده ها معنیدار بود. همچنین نتایج آنالیر واریانس نشان داد کاربرد پاکلوبوترازول و GR24 در برخی تیمارها و پارامترهای اندازه گیری شده موجب بهبود وضعیت گیاه در مقابله با شرایط تنش شوری گردید و در تیمار 40 و80 میلی مولار NaCl در رقم جلی نسبت به عدم کاربرد هورمون تعداد ریز غده بیشتری تولید شد .

کلیدواژه ها

GR24، پاکلوبوترازول، تنش شوری، آنزیم های آنتی اکسیدان، ریز غده سیب زمینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.