استفاده از فناوری نانو در بهینه سازی مصرف علفکش ها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی غذای سالم از مزرعه تا سفره
  • کد COI اختصاصی: AFPICONF07_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 692
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه ناصری

استادیار گروه تولیدات گیاهی دانشگاه تربت حیدریه

عباس عباسیان

دکتری زراعت و رئیس مرکز جهاد کشاورزی کدکن شهرستان تربت حیدریه

چکیده

شناخت تکنیک های افزایش کارایی و کاهش مصرف علفکش در جهت کاهش اثرات سوء زیست محیطی و بهینه سازی فعالیت های کشاورزی گامی موثر در جهت مدیریت پایدار علفهای هرز میباشد. از جمله این تکنیک ها میتوان به فناوری نانو1 اشاره کرد. ریزپوشانی کردن یک ماده شیمیایی (مانند علفکش) بدین مفهوم است که ماده مورد نظر با ماده دیگری پیوند شیمیایی برقرار میکند یا بطور فیزیکی در داخل یک ماده دیگر نظیر یک پلیمر قرار میگیرد و این ترکیبات خاص محتوی علفکش در طول زمان از طریق آبگیری، هیدرولیز، فرسایش، تجزیه توسط میکروارگانیسم ها، انتشار، اسمز، جدا شدن مکانیکی یا طرق مناسب دیگر رهاسازی میشوند. از ریزپوشانی کردن در فرمولاسیون های آزادسازی کنترل شده2 برای کودها، آفتکش ها من جمله علفکش ها و داروها استفاده میشود. مزایای نانوریزپوشانی کردن علفکشها شامل رهاسازی کنترل شده ماده موثر، کاهش مقدار مصرف علفکش و افزایش کارایی علفکش به خصوص علفکش های ناپایدار،کاهش ایجاد مقاومت، کاهش اثرات گیاه سوزی و تصعید علفکش ها و کاهش آلودگی های ناشی از بادبردگی و آبشویی و افزایش کنترل علف های هرز میباشد. فناوری نانو در سمیت زدایی محیطی ناشی از آفتکش ها و علفکش ها به صورت استفاده از نانوریزپوشانی در فرمولاسیون های رهاسازی کنترل شده علفکش ها، حفاظت علفکش ها در مقابل تجزیه نوری، رسانش هدفمند علفکش ها، تاثیر بر تولید علفکش های کم مصرف، تاثیر بر تنوع تولید علفکش ها کاربرد دارند.

کلیدواژه ها

علف های هرز ، نانوریزپوشانی، نانوفناوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.