تاثیر تغذیه مینوز برگ گوجه فرنگیTuta absolutaبر درصد کلونیزاسیون قارچ های میکوریز آربوسکولار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی غذای سالم از مزرعه تا سفره
  • کد COI اختصاصی: AFPICONF07_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه شفیعی

دانشجوی دکتری حشره شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر عج رفسنجان، کرمان، ایران

شهناز شهیدی

دانشیار گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر عج رفسنجان، کرمان، ایران

ابراهیم صداقتی

دانشیار گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر عج رفسنجان، کرمان، ایران

چکیده

قارچ های میکوریز یکی از اعضای تخصص یافته ریزوسفر هستند که به منابع کربن آلی گیاهان کاملا وابستهاند. این قارچ ها از با اهمیتترین میکروارگانیسم های موجود در اغلب خاکهای تخریب نشده بوده و همزیستی میکوریزایی بین گیاه و قارچ یکی از گستردهترین ارتباطات همزیستی است که در اکثر گیاهان (حدود 85% از خانواده های گیاهان) دیده میشود. به منظور بررسی تاثیر تغذیه مینوز برگ گوجه فرنگی (Tuta absoluta) بر درصد کلونیزاسیون قارچهای میکوریز آربوسکولار از مخلوط چهار گونه قارچ میکوریز Glomus mosseae ، G. intraradices، G. iranicus و Rhizophagus irregularis استفاده شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار شامل گیاه مایه زنی شده با قارچ و گیاه بدون قارچ به عنوان شاهد و تیمار گیاه مایه زنی شده با قارچ و آلوده شده با حشره آفت بود. نتایج نشان داد که ریشه گوجه فرنگی با مخلوط چهار گونه قارچ مذکور در حد قابل قبولی همزیستی ایجاد کرده و مهمتر اینکه درصد کلونیزاسیون قارچ در گیاهان مایه زنی شده با قارچ و آلوده شده با حشره در مقایسه با گیاهان مایه زنی شده با قارچ که بدون حشره بودند به طور معنیداری بیشتر است.

کلیدواژه ها

قارچ های همزیست ریشه، مینوز گوجه فرنگی، کلونیزاسیون قارچ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.