تاثیر سیستم محافظ اتوماتیک قطار (ATP) در تامین ایمنی مترو در راستای توسعه و تکمیل خطوط آن

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 17

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ECICONFE07_226

تاریخ نمایه سازی: 24 اردیبهشت 1403

چکیده مقاله:

هدف مقاله حاضر بررسی تاثیر سیستم محافظ اتوماتیک قطار(ATP) در تامین ایمنی مترو در راستای توسعه و تکمیل خطوط آن می باشد، به منظور بررسی هدف مقاله از روش توصیفی- تحلیلی بهره گرفته است. زیاد شدن سرعت حرکت قطارها، افزایش ظرفیت شبکه های حمل ونقل ریلی، بالا رفتن حجم ترافیک، توسعه ایستگاه ها، اهمیت بیش از پیش تدابیر امنیتی در شبکه های پرظرفیت و سریع و عدم توانایی انسان در کنترل مطمئن حرکت قطارها باعث شد تا راه آهن های پیشرفته دنیا به منظور افزایش ایمنی حرکت از تجهیزات مکانیزه تحت عنوان « سیستم محافظ اتوماتیک قطار» استفاده نمایند، این سیستم در راستای توسعه و تکمیل خطوط مترو تاثیرگذار است. با وجود سیستم ATP هدایت بهینه و امن و کنترل کامل قطار بین مبدا و مقصد به طوری که راحتی مسافر، ایمنی، دقت در توقف، زمان سفر، صرفه جویی در مصرف انرژی، رسیدن به سرعت حداکثر و حفظ آن برای حداکثر زمان ممکن و سپس کاهش سرعت طبق پروفیل مشخص حاصل شود و این مسوولیت حتی بهتراز یک راننده مجرب انجام خواهد شد. سیستم ATP با استفاده از اطلاعاتی که در طول مسیر از طریق ریل هادی به آن ارسال می گردد قادر است قطار را بطور ایمن در مسیر هدایت کرده و از هر گونه خطر احتمالی اعم از شکستگی ریل حضور قطاری دیگر در مسیر فاصله تا ایستگاه و کنترل سرعت مجاز و غیر مجاز، اپراتورهای مرکز فرمان و قطار را باخبر سازد . اطلاعاتی که از طریق ریل به قطار ارسال می گردد توسط گیرنده های قطار از روی ریل قابل دریافت می باشد. بنابراین می توان گفت یکی از مهم ترین فاکتورها در خطوط راه آهن و مترو دستیابی به ایمنی بالا همراه با توان جابه جایی بالای مسافر و با سرعت مناسب است. به منظور حصول به این هدف و با توجه به این که در دنیای امروزی زمان ارزش خود را بیشتر از قبل نمایان می کند لزوم کاهش تاخیرها و افزایش سرعت قطارها امری کاملا محسوس بوده و به همین دلیل استفاده از قطارهای سرعت بالا در کشورهای مختلف گسترش یافته است.

کلیدواژه ها:

قطار شهری ، مترو ، سیستم محافظ اتوماتیک قطار(ATP) ، ایمنی ، ایمنی در مترو.

نویسندگان

سید محمد امین حسینی

کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی نرم افزار کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحدبیضاء، کارشناس کترل ترافیک سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.

حمید صفری

کارشناسی رشته مهندسی الکتروتکنیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد کوار ، کارشناس تاسیسات برقی سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.

سامان رحیمی

کارشناسی مهندسی تکنولوژی تاسیسات حرارتی و برودتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، کارشناس کنترل مانتورینگ سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .