تاثیر دوره آموزشی تلفیقی با حضور همزمان متخصص بالینی و داروساز بالینی بر میزان یادگیری دانشجویان پزشکی در گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 37

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJME-23-86_021

تاریخ نمایه سازی: 14 اسفند 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: از آنجایی که تشخیص و تجویز داروی مناسب توسط پزشکان از اهمیت زیادی برخوردار است و با توجه به کوتاه بودن دوره کارآموزی و کارورزی این امر به خوبی میسر نمی شود، هدف ما از این مطالعه بررسی تاثیر دوره آموزشی تلفیقی (حضور همزمان متخصص بالینی و متخصص داروسازی بالینی) بر میزان یادگیری دانشجویان پزشکی در گروه قلب است. روش ها: این مطالعه ی کمی و نیمه تجربی تک گروهی بر روی ۳۴ دانشجوی کارآموز و کارورز گروه قلب در سال ۱۴۰۰ انجام شد. روش مداخله، آموزش تلفیقی مدیریت هیپرتانسیون، دیس لیپیدمی، نارسایی قلبی و داروهای آنتی کواگولانت با حضور متخصص بالینی و داروساز بالینی به صورت آموزش نظری و درمانگاهی بود. با استفاده از آزمونی که قبل و بعد از برگزاری دوره اخذ می­شد میزان یادگیری دانشجویان مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمون شامل ۱۵ سوال در رابطه با مدیریت درمان هیپرتانسیون، چربی خون، نارسایی قلبی و عوارض داروها بود. داده­ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون t زوج شده در نرم افزار SPSS ورژن ۲۲ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد نمره دانشجویان پس از برگزاری دوره افزایش معنی داری داشته (t=-۸ نمره قبل دوره ۱±۶، نمره بعد دوره ۲±۱۱و۰۰۱/۰p<). این افزایش در هر دو گروه کارآموز و کارورز مشاهده شد اما در گروه کارآموزان از نظر آماری معنی دار شد (t=-۱۵ کارآموزان قبل ۱±۶ و بعد ۱۱±۱۲ ۰۰۱/۰ p<،t=-۱ کارورزان قبل ۲±۷ و بعد ۱±۸، ۰۹۲/۰p=). نتیجه گیری: روش های آموزشی تلفیقی با حضور متخصص بالینی و داروساز بالینی در بهبود مدیریت دارودرمانی در دانشجویان پزشکی می‎تواند نقش موثری داشته باشد و در گروه‎های مختلف توصیه به انجام این روش می‎گردد. تازه های تحقیق طوبی کاظمی: Google Scholar,Pubmed

نویسندگان

شیما جعفری

Department of Clinical Pharmacology, School of Pharmacy, Cardiovascular Diseases Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

یحیی محمدی

Member of the Center for Studies and Development of Medical Sciences Education, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

فاطمه مهدی زاده

Cardiovascular Diseases Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

طوبی کاظمی

Heart Department, Faculty of Medicine, Cardiovascular Diseases Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Anbari Z, Ramezani M. [The obstacles of clinical education and ...
  • Gattis WA, Hasselblad V, Whellan DJ, O'Connor CM. Reduction in ...
  • Hajhossein Talasaz A. The potential role of clinical pharmacy services ...
  • Swieczkowski D, Merks P, Gruchala M, Jaguszewski MJ. The role ...
  • Chisholm-Burns MA, Lee JK, Spivey CA, Slack M, Herrier RN, ...
  • George PP, Molina JA, Cheah J, Chan SC, Lim BP. ...
  • Tan EC, Stewart K, Elliott RA, George J. Pharmacist services ...
  • Wagner TD, Jones MC, Salgado TM, Dixon DL. Pharmacist’s role ...
  • Warden BA, Shapiro MD, Fazio S. The Role of the ...
  • نمایش کامل مراجع