اثر تمرین اصلاحی بر هم انقباضی عضلات اندام تحتانی مردان با زانوی ضربدری طی راه رفتن: یک مطالعه کارآزمایی بالینی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 81

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-23-4_002

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: عارضه زانوی ضربدری (Genu valgum) یکی از شایع ترین ناهنجاری های اندام تحتانی است که مکانیک راه رفتن را تحت تاثیر قرار می دهد. این مطالعه به منظور تعیین اثر تمرین اصلاحی بر هم انقباضی عضلات اندام تحتانی مردان با زانوی ضربدری طی راه رفتن انجام شد. روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی ۲۴ دانشجوی پسر دارای زانوی ضربدری در محدوده سنی ۲۰ تا ۳۰ سال به طور تصادفی در دو گروه ۱۲ نفری کنترل و مداخله قرار گرفتند. با استفاده از کالیپر شدت زانوی ضربدری با اندازه گیری فاصله قوزک های داخلی آزمودنی ها به دست آمد. تمرینات اصلاحی به مدت ۸ هفته با استفاده از تراباند برای گروه مداخله انجام شد. برای ثبت فعالیت الکتریکی عضلات از دستگاه الکترومایوگرافی (biometrics ltd, UK) استفاده شد. یافته ها: هم انقباضی جهت دار فلکسوری / اکستنسوری زانو طی فاز تماس پاشنه در گروه مداخله در پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون افزایش آماری معنی داری یافت (P<۰.۰۵). همچنین هم انقباضی عمومی مفصل زانو طی فاز جدا شدن پاشنه افزایش آماری معنی داری نشان داد (P<۰.۰۵). هم انقباضی جهت دار پهن خارجی / پهن داخلی مفصل زانو طی فاز نوسان راه رفتن در گروه مداخله افزایش آماری معنی داری را طی پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون نشان داد (P<۰.۰۵). در پس آزمون هم انقباضی جهت دار فلکسوری اکستنسوری زانو طی فاز تماس پاشنه، هم انقباضی عمومی زانو طی فاز جدا شدن پاشنه و هم انقباضی جهت دار پهن داخلی و پهن خارجی مفصل زانو طی فاز نوسان در گروه مداخله بزرگتر از گروه کنترل بود (P<۰.۰۵). نتیجه گیری: افزایش هم انقباضی عمومی در مفصل زانو طی فاز جدا شدن پاشنه نشان دهنده فعالیت عضلات حمایت کننده مفصل زانو پس از اعمال تمرینات اصلاحی است و باعث حفظ تعادل و ثبات در مفصل زانو می شود. همچنین افزایش هم انقباضی جهت دار فلکسوری / اکستنسوری در مفصل زانو مشاهده شد که باعث توزیع مساوی بار و فشار بین استخوان ران و درشت نی در مفصل زانو می شود.

نویسندگان

فرشاد قربانلو

M.Sc Student in Sport Biomechanic, Faculty of Educational Sciences and Psychology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.

امیرعلی جعفرنژادگرو

Associate Professor, Department of Sport Managements and Biomechanics, Faculty of Educational Sciences and Psychology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Sorkhe E, Jafarnezhadgero AA. [Effect of a Corrective Exercise Program ...
  • Dammerer D, Giesinger JM, Biedermann R, Haid C, Krismer M, ...
  • Namavarian N, Rezasoltani A, Rekabizadeh M. [A study on the ...
  • Boden BP, Griffin LY, Garrett Jr WE. Etiology and Prevention ...
  • نمایش کامل مراجع