تاثیر متغیرهای اقتصادی-اجتماعی بر ارتباط بین سواد سلامت با سلامت عمومی و کیفیت زندگی کارکنان غیرفعال در مرکز آموزش نیروی دریایی باقرالعلوم

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 82

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMARMED-5-1_004

تاریخ نمایه سازی: 5 تیر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: سواد سلامت عنصری مهم در توانایی افراد برای مشارکت در فعالیت های مرتبط با سلامت عمومی و رضایت از زندگی است. پژوهش حاضر به بررسی تاثیر متغیرهای اقتصادی-اجتماعی بر ارتباط بین سواد سلامت با سلامت عمومی و کیفیت زندگی کارکنان غیرفعال در مرکز آموزش نیروی دریایی باقرالعلوم می پردازد. روش ها: پژوهش حاضر به روش توصیفی-همبستگی بر روی ۲۸۵ کارمند در مرکز آموزش علوم دریایی باقرالعلوم در سال ۱۴۰۰ انجام شد. برای جمع آوری داده­ها از پرسشنامه های سواد سلامت (HELIA)، سلامت عمومی گلدبرگ (GQH-۲۸) و کیفیت زندگی (SF-۱۲) استفاده شد. یافته ها: تعداد ۴۸ نفر (۳۷ %) از کارکنان غیرفعال در مرکز آموزش نیروی دریایی باقرالعلوم، مجرد بودند. تعداد ۷۴ نفر (۵۶ %) وضعیت اقتصادی- اجتماعی در سطح متوسط داشتند. میانگین سواد سلامت در سطح مرزی (۵۸/۰۱)، سلامت عمومی متوسط به بالا (۵۱/۴۲) و کیفیت زندگی در سطح متوسط (۷۱/۶۱) بود. با در نظر گرفتن اثرات اقتصادی و اجتماعی، بین سواد سلامت و سلامت عمومی و شاخص های کیفیت زندگی ارتباط معنی داری وجود داشت (p˂۰.۰۰۱). نتیجه گیری: یافته های این پژوهش روشن ساخت که سطح سواد سلامت و ابعاد آن برای داشتن سلامت عمومی و کیفیت زندگی بهتر کارکنان ضروری است و مدیران مراکز نظامی جهت ارتقای سطح زندگی کارکنان خود باید به رابطه بین این مولفه ها توجه لازم را مبذول سازند.

نویسندگان

وحید بخشعلی پور

Sama technical and vocational training college, Islamic Azad University, Lahijan Branch, Siyahkal, Iran

سیاوش خداپرست

Department of Physical Education and Sport Science, Lahijan Branch, Islamic Azad University, Guilan, Lahijan, Iran

مازیار کلاشی

Department of Physical Education and Sport Science, Razi University, Kermanshah, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :