ارزیابی عوامل جمعیت شناختی مرتبط با پریشانی روانشناختی در نظامیان استان خراسان رضوی

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 88

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMARMED-5-2_003

تاریخ نمایه سازی: 5 تیر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: پریشانی روانشناختی یکی از مشکلات روانی است که با طیف وسیعی از اختلالات روانی مرتبط است. با توجه به نقش کارکنان نظامی در ایجاد امنیت اجتماعی، توجه به سلامت روانی آنان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مطالعه، میزان شیوع پریشانی روانشناختی در نظامیان استان خراسان رضوی برآورد شد و عوامل جمعیت شناختی مرتبط با آن شناسایی گردید. روش ­ها: در مطالعه مقطعی حاضر، نظامیان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر مشهد در نیمه نخست سال ۱۳۹۷ بررسی شدند. اطلاعات موردنیاز در این مطالعه با استفاده از چک لیست اطلاعات جمعیت شناختی و مقیاس استاندارد پریشانی روانشناختی کسلر (K-۶) از سامانه سینا مراکز بهداشت استان خراسان رضوی جمع آوری گردید. مجموع نمره ۱۰ و بیشتر از آن در پرسشنامه k۶ بعنوان نقطه برش در نظر گرفته شد. پرسشنامه k۶ احساسات افراد را در ۶ حیطه ناراحتی، بی قراری، عصبی، درماندگی، نومیدی، حس بی ارزشی در ماه گذشته ارزیابی می کند. یافته ها: از بین ۴۴۸۸ نظامی، ۹۸/۷ % مرد، ۵۱/۷ % متاهل بودند و ۴۴/۵ % تحصیلات دیپلم داشتند. میانگین نمره پریشانی روانشناختی در مجموع ۴/۴۵±۳/۳۹ از ۲۴ و میزان شیوع پریشانی روانشناختی ۱۲/۶ % ارزیابی شد. جنسیت (۰/۰۲۴p=)، سطح تحصیلات (۰/۰۰۱p<) و محل سکونت (۰/۰۰۱p=) با شیوع پریشانی مرتبط بود. میزان شیوع پریشانی روانشناختی در زنان، مجردین، نظامیان دارای تحصیلات کمتر از دیپلم، و ساکنین شهرهای بین ۵۰ تا ۵۰۰ هزار نفر بیشتر از سایرین بود. نتیجه گیری: میزان شیوع پریشانی روانشناختی در قیاس با مطالعات صورت گرفته در بین نظامیان سایر کشورها، متوسط ارزیابی شد. مدیران ارشد نظامی می توانند با برنامه ریزی مناسب در جهت غربالگری بیماران، از وقوع اختلالات روانی جدی تر و همچنین ایجاد مشکلات در سازمان های زیرمجموعه خود جلوگیری نمایند.

نویسندگان

هاجر جمالی

Amin Police University, Tehran, Iran.

زهرا رحیمی

Department of Biostatistics, School of Health, Social Determinants of Health Research Center, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.

جمشید جمالی

Department of Biostatistics, School of Health, Social Determinants of Health Research Center, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Steel Z, Marnane C, Iranpour C, Chey T, Jackson JW, ...
  • Charlson F, van Ommeren M, Flaxman A, Cornett J, Whiteford ...
  • doi:۱۰.۱۸۲۰۳/۲۳۹۴-۶۰۴۰.ijcmph۲۰۱۸۲۹۸۴۵. Jamali J, Roustaei N, Ayatollahi SMT, Sadeghi E. Factors ...
  • Taheri Mirghaed M, Abolghasem Gorji H, Panahi S. Prevalence of ...
  • McVeigh KH, Galea S, Thorpe LE, Maulsby C, Henning K, ...
  • Plouffe RA, Liu A, Richardson JD, Nazarov A. Validation of ...
  • Mieziene B, Emeljanovas A, Cesnaitiene VJ, Vizbaraite D, Zumbakyte-Sermuksniene R. ...
  • Azad Marzabadi E, Zamani Nasab R, Hashemi zadeh SM. The ...
  • Fathi Ashtiani A, Salimi SH, Kateb Z, Sabeti Z, Mollazamani ...
  • Safran MA, Strine TW, Dhingra SS, Berry JT, Manderscheid R, ...
  • Noorbala AA, Faghihzadeh S, Kamali K, Bagheri Yazdi SA, Hajebi ...
  • Jaisoorya T, Anjana R, Priya GM, Jeevan C, Revamma M, ...
  • نمایش کامل مراجع