بررسی سطح بیان پروتئین PDL-۱ در نمونه های بافتی بیماران مبتلا به سرطان معده

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 266

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SJH-29-3_008

تاریخ نمایه سازی: 17 دی 1401

چکیده مقاله:

سابقه و هدف: امروزه ثابت شده است سیستم ایمنی نقش مهمی در ایجاد یا درمان برخی سرطان ها ایفا می کند. یکی از اجزای سیستم ایمنی، پروتئین های PDL-۱ هستند که از سلول های مختلف بدن ازجمله سلول های B و سلول های T بیان می شوند. هدف از مطالعه حاضر تعیین فراوانی بیان پروتئین PDL۱ و ارتباط آن با مشخصات هیستوپاتولوژی تومور در مبتلایان به سرطان معده بود. مواد و روش ها: این گزارش شامل موارد بیماری (Case Series) ۱۰۰ بیمار مراجعه کننده بود. بیماران بین سال های ۱۳۹۹-۱۳۹۵ به درمانگاه آنکولوژی واقع در کلینیک امام خمینی[A۱]  شهر همدان مراجعه کرده بودند و سرطان معده با پاتولوژی بیوپسی به روش آندوسکوپی برایشان تشخیص داده شده بود. موارد ازنظر میزان بیان پروتئین PDL-۱ با روش IHC بررسی شدند و ارتباط آنها را با سن، جنس، متاستاز، مرحله (Stage) و درجه (Grade)  تومور مطالعه کردیم. یافته ها: میانگین سن بیماران ۱۰/۸۳±۶۵/۵۳ سال، ازنظر جنسیت ۷۲درصد مرد و ۲۸درصد زن بودند. ازنظر نتیجه بیان پروتئین PDL-۱ به ترتیب ۲ نفر منفی، ۲۵ نفر مثبت ضعیف و ۷۳ نفر مثبت قوی بودند. از ۱۰۰ بیمار ۶۹ نفر دارای متاستاز، ۶۹ نفر دارای درجه بالا و ۶۸ نفر در مرحله ۴ بیماری بودند. یک بیمار در  مرحله یک بیماری بود که بیان مثبت ضعیف PDL۱  داشت. ۲۱ بیمار در مرحله دو بیماری بودند که ازنظر بیان PDL۱ دو مورد منفی، ۱۴ مورد مثبت ضعیف، ۵ مورد مثبت قوی بودند.۱۰ بیمار در مرحله سه بودند که همگی آنها بیان مثبت ضعیف PDL۱ و از میان ۶۸ بیمار مرحله چهار، همگی بیان مثبت قوی PDL۱  داشتند. میان بیان PDL-۱ با متاستاز، درجه و مرحله بالاتر تومور ارتباط معنی دار مشاهده شد (۰/۰۵ P<). نتیجه گیری: بیشتر بیماران مبتلا به سرطان معده، دارای بیان مثبت قوی پروتئین PDL-۱ بودند. بیان ۱PDL- ارتباط معنی داری با شدت سرطان معده ازجمله درجه و مرحله بالاتر و متاستاز داشت؛ بنابراین، از بیومارکر PDL-۱ می توان به عنوان عامل تعیین کننده شدت و پروگنوز سرطان معده استفاده کرد. همچنین، دارو های با عملکرد آنتی PDL-۱  در درمان سرطان معده می توانند موثر باشند.  
 [A۱]This phrase and the following highlighted sentences were not translated; please consider translating them if you will.
 [A۱]This phrase and the following highlighted sentences were not translated; please consider translating them if you will.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

محمد عباسی

Department of Internal Medicine, School of Medicine, Hamadan University of Medical Science, Hamadan, Iran

خدیجه محمودی

Department of Internal Medicine, School of Medicine, Hamadan University of Medical Science, Hamadan, Iran

راضیه امینی

Department of Molecular Medicine, School of Medicine, Hamadan University of Medical Science, Hamadan, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Jemal A, Center MM, DeSantis C, Ward EM. Global patterns ...
  • Jemal A, Bray F, Center MM, Ferlay J, Ward E, ...
  • Topalian SL, Hodi FS, Brahmer JR, Gettinger SN, Smith DC, ...
  • Robert C, Schachter J, Long GV, Arance A, Grob JJ, ...
  • نمایش کامل مراجع