بررسی همبستگی سطح اختلال افسردگی با کیفیت زندگی در کارکنان شاغل در بیمارستان مرجع درمان کووید-۱۹ در سال

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 203

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-15-7_007

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: شیوع گسترده کرونا ویروس جدید (کووید-۱۹) در جهان اختلالات روانی متعددی به همراه داشته است. کارکنان شاغل در بیمارستان در خط مقدم مراقبت های کووید-۱۹ ، یکی از گروه هایی هستند که به شدت تحت تاثیر اختلالات روانی ناشی از این بیماری قرار دارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی همبستگی سطح اختلال افسردگی با کیفیت زندگی در کارکنان شاغل در بیمارستان مرجع درمان کووید-۱۹ در سال ۱۳۹۹ انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفیهمبستگی به صورت سرشماری روی ۴۹۶ نفر از کارکنان شاغل دربیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز به عنوان بیمارستان مرجع درمان کووید-۱۹ در جنوب ایران انجام شد. ابزار جمع آوری داده، پرسش نامه های استاندارد افسردگی Beck Depression Inventory (BDI) و کیفیت زندگی WHOQOL-BREF بود. داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون های T-test و ANOVA به وسیله نرم افزار SPSS نسخه ۲۳ در سطح معناداری ۰۵/۰=α تحلیل شد. یافته ها: میانگین± انحراف معیار امتیاز افسردگی و کیفیت زندگی کارکنان مورد مطالعه به ترتیب برابر با ۲/۹ ± ۸/۳۵ (از ۶۳) و ۸/۱۴ ± ۷/۶۰ (از ۱۲۰) به دست آمد. بر اساس نتایج به ترتیب ۶/۴۹ درصد و ۵/۸۷درصد از کارکنان مورد مطالعه، سطح متوسط افسردگی و کیفیت زندگی داشتند. بین افسردگی و کیفیت زندگی کارکنان همبستگی معنا دار و معکوس مشاهده شد (۶۱۲/۰-= r، ۰۰۱/۰ P <). همچنین بین افسردگی با سطح تحصیلات (۰۴/۰ =P)، وضعیت تاهل (۰۱/۰ =P)، و نوع گروه شغلی (۰۳/۰ =P) و بین کیفیت زندگی و وضعیت تاهل (۰۳/۰ =P) رابطه آماری معناداری مشاهده شد. نتیجه گیری: افسردگی و کیفیت زندگی کارکنان مورد مطالعه در سطح متوسط قرار داشت. برنامه ریزی به منظور ارتقای سطح سلامت روان کارکنان، بهره گیری از تکنیک های روان درمانی همچون رفتاردرمانی شناختی و ذهن آگاهی، تدوین و اجرای برنامه های مدیریت استرس و اضطراب و ارائه خدمات مشاوره ای پیشنهاد می شود.

نویسندگان

علیرضا یوسفی

Department of Public Health, School of Health, Jiroft University of Medical Science, Jiroft, Iran.

پرنیان نیک منش

Research Center for Psychiatry and Behavior Science, Shiraz University of Medical Science, Shiraz, Iran.

سلمان دانشی

Department of Public Health, School of Health, Jiroft University of Medical Science, Jiroft, Iran.

محسن بیاتی

Health Human Resources Research Center, School of Health Management and Information Sciences, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.

عصمت رضابیگی داورانی

Health in Disasters and Emergencies Research Center, Institute for Futures Studies in Health, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :