مطالعه خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و کانی شناسی رسی کلوتهای منطقه شهداد

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,544

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_030

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

حوزه آبریز لوت با مساحت 14/5 میلیون هکتار بزرگترین حوزه آبریز فلات ایران می باشد (2) که از شرق به حوزه آبخیز سیستان، از شمال و شمال غرب به ارتفاعات بجستان و آبخیز طبس و گسلهای نایبندان و آبخیز دشت کویر و از غرب به آبخیز یزد محدود می شود ).3) کویر پهناور لوت را رسوبات دوران چهارم با ضخامت متوسط 150 تا 200 متر می پوشاند ).2) دشتهای ریگی، تپه های ماسه ای و کلوتها جزء مهمترین سطوح ژئومرفولوژیکی دشت لوت می باشند ).3) ناحیه کلوتها عرضی معادل 60 کیلومتر و طولی معادل 150 کیلومتر داشته و بصورت نواری از شمال غربی به جنوب شرقی در کویر لوت گسترش دارند ).6) در مورد نحوه تشکیل کلوتها اطلاع دقیقی در دست نمی باشد . به نظر می رسد که توده رسوبی اولیه متشکل از رس، سیلت و شن و گاهی رگه های نمک و گچ با ضخامتی حدود 140 متر بوده است ).3) برخی بررسی ها نشان داده اند که تشکیل کلوتها در نتیجه پایین بودن سفره آب، فقدان رطوبت و پوشش گیاهی در خاک و سست بودن سطح زمین در اثر وزش بادهای تند و جریانات سیلابی آب بوجود آمده است 1) و ).6 از سوی دیگر قبادیان (1369) معتقد است که دخالت عملیات میکروتکتونیک نیز در شکل دهی اولیه کلوتها علاوه بر فرسایش نقش دارد . بدین صورت که با تجمع مواد آبرفت و وارد آمدن تدریجی فشارهای جانبی با ایجاد چین خوردگیهای ظریف موجی بر رسوبات و سپس فرسایش، کلوتها ایجاد گردیده اند ).3) نظر به اینکه تاکنون هیچ اطلاعات علمی مدونی در مورد خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و کانی شناسی رسی کلوتها انتشار نیافته است، لذا تحقیق حاضر جهت نیل به این هدف صورت پذیرفت .

نویسندگان

محمدهادی فرپور

استادیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احمدی، حسن. 1367. ژیومرفولوژی کاربردی. دانشگاه تهران. ...
  • قبادیان، عطاء الله. 1364. فلات مرکزی ایران، سیمای طبیعی استان ...
  • قبادیان، عطاء الله. 1369. سیمای طبیعی فلات ایران در ارتباط ...
  • Farpoor M.H., H. Khademi, and M.K. Eghbal. (2002). Genesis and ...
  • Khademi H., and Mermut A. (1999). S ubmicroscopy and stable ...
  • Krinsley, D.B. 1970. A geomorpho logical and paleoc limatological study ...
  • نمایش کامل مراجع