اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تحمل ابهام و ناگویی هیجانی زنان مطلقه مراجعه کننده به بهزیستی

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 15

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JCSNP-3-4_005

تاریخ نمایه سازی: 29 اردیبهشت 1403

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: طلاق یکی از تجربه های تنش زای خانواده است که می تواند منجر به بروز تعارض و ناسازگاری در بین زوجین شود. هدف این پژوهش، تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تحمل ابهام و ناگویی هیجانی زنان مطلقه مراجعه کننده به بهزیستی بود. روش: این پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری زنان مراجعه کننده به بهزیستی شهر تبریز در شش ماهه دوم سال ۰۲-۱۴۰۱ بود. از این بین تعداد ۴۰ نفر به روش نمونه گیری هدفمند در یکی از دو گروه آزمایش یا گواه (در هر گروه ۲۰ نفر) به روش گمارش تصادفی کاربندی شدند. شرکت کنندگان در پیش آزمون و پس آزمون پرسشنامه های تحمل ابهام (مکلین، ۱۹۹۳) و ناگویی هیجانی (تیلور و همکاران، ۱۹۹۷) را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شد. یافته ها: نتایج نشان داد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تحمل ابهام و ناگویی هیجانی اثربخش بوده است. نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تحمل ابهام و ناگویی هیجانی و مولفه های آن اثربخش است. ازاین رو، پیشنهاد می شود درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به عنوان راهبردی اثربخش به روانشناسان و مشاوران آموزش داده شود تا در مداخله برای مراجعان با مشکلات هیجانی استفاده شود.

کلیدواژه ها:

Acceptance and commitment therapy ، Tolerance of uncertainty ، Alexithymia ، Divorced women welfare ، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد ، تحمل ابهام ، ناگویی هیجانی ، زنان مطلقه بهزیستی

نویسندگان

سجاد علمردانی صومعه

PhD student in psychology, Islamic Azad University, Tabriz branch, Iran.

معصومه آزموده

Assistant Professor, Department of Psychology, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran.

رضا عبدی

Associate Professor, Department of Psychology, Azarbaijan Shahid Madani University, Tabriz, Iran.

سید داود حسینی نسب

Professor, Department of Psychology, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :