فراکافت راهبردی استفاده از فناوری بلاکچین جهت تسهیل فرایند تایید هویت مشتریا سازمان تامین اجتماعی با رویکرد نظریه کنشگر- شبکه

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 166

فایل این مقاله در 31 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_STIM-9-1_010

تاریخ نمایه سازی: 2 خرداد 1402

چکیده مقاله:

هدف: چالش مهمی که سازمان های بیمه ای مهمی از جمله سازمان تامین اجتماعی را درگیر کرده است، چالش تایید هویت مشتریان یا [۱]KYC می باشد. البته در این پژوهش، علاوه بر هویت شناسنامه ای مشتریان، با توجه به ماهیت وظیفه ای سازمان، صحت داده های ورودی و خروجی به سازمان مد نظر است. هدف پژوهش حاضر تبیین اهمیت فرایند تایید هویت مشتریان در سازمان و به طور ویژه سازمان بیمه تامین اجتماعی بوده و در این راستا فناوری بلاکچین را به عنوان تسهیل کننده این فرایند معرفی می نماید.روش: در این پژوهش کیفی که بر چارچوب نظریه کنشگر- شبکه بنا شده است؛ با روش نظام مند نظریه گراندد ئتوری، ادراک مصاحبه شوندگان پیرامون چگونگی، علل، راهبردها، زمینه و پیامدهای کاربست فناوری بلاکچین در سازمان تحلیل شد.به دلیل محدودیت زمانی و مکانی پژوهش و به منظور ارتقاء سطح کیفی، سازمان تامین اجتماعی که یک سازمان بیمه گر اجتماعی و یکی از سازمان های مهم کشور می باشد، به عنوان مورد مطالعه انتخاب گردید. روش گردآوری داده در این پژوهش، روش مشاهده کامل و مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. جامعه هدف شامل صاحب نظران و مدیران سازمان تامین اجتماعی و همچنین نخبگان و متخصصان حوزه بلاکچین می باشند. نمونه گیری به روش گلوله برفی بین ۳۰ نفر از خبرگان تا اشباع نظری ادامه یافت.یافته ها: در مسیر پیاده سازی فناوری بلاکچین در سازمان تامین اجتماعی و جایگزین کردن آن با سیستم فعلی، عوامل مداخله گری مثل مدیریت، انطباق منابع انسانی، منابع مالی، کنش گران برون سازمانی و فرهنگ سازمانی وجود دارد که در مسیر کاربست فناوری، می بایست بسیار مورد توجه قرار گیرند.نتیجه گیری: فناوری بلاکچین (به عنوان شبکه اصلی در رویکرد کنشگر- شبکه) با ویژگی های منحصر به فردی که دارد، می تواند شرایط مطلوبی جهت تایید صحت داده های ورودی و خروجی به سازمان، بویژه در زمینه فرایند احراز هویت مشتریان فراهم آورد. کنشگران برون سازمانی که خارج از حیطه کنترل سازمان می باشند، در پیشبرد این مسیر بسیار موثرند. استفاده از قراردادهای هوشمند (به عنوان اتصال دهنده در رویکرد کنشگر- شبکه) و جایگزینی با سیستم قراردادهای مورد استفاده کنونی سازمان، از کاربردهای مهم این فناوری می باشد. ویژگی های منحصربه فرد فناوری بلاکچین موجبات تغییرات مهمی در فرایند احراز هویت مشتریان سازمان خواهد شد، که این تغییرات اگرچه اغلب مثبت و در جهت کاهش ریسک تقلب، شفافیت جریان اطلاعات، کاهش تمرکز، افزایش سرعت ارائه خدمات و بوروکراسی زدایی است، اما سازمان را با چالش هایی نظیر نگرانی ایجاد یکپارچگی، هزینه استقرار، سخت بودن اصلاح اطلاعات ورودی و زمان بر بودن آموزش کاربران مواجه می کند.

نویسندگان

محمدحسن قلی زاده

دانشیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.

محبوبه اسماعیلی

دکتری، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

مصطفی ابراهیم پور

دانشیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

محمود مرادی

دانشیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ابراهیم پور، ح. (۱۳۸۵). مبانی فلسفی تئوری های سازمان و ...
  • استراوس، آ.، کوربین، ج. (۱۳۸۵). اصول روش تحقیق کیفی: نظریه ...
  • افشار، ح.، حسینی، س.ش.، موحدی صفت، م.ر. (۱۳۹۹). ارائه مدل ...
  • DOI: ۱۰.۲۹۲۵۲/qjal.۶.۱۹.۹آقایی طوق، م.، ناصر، م. (۱۳۹۸). سازوکار و چالش ...
  • بنی طالب دهکردی، ب.، رهنمای رودپشتی، ف.، نیکومرام، ه.، طالب ...
  • دفیلیپی، پ.، رایت، آ. (۱۳۹۷). بلاکچین و قانون. ترجمه ح. ...
  • رضوی، ف.، حیدری، ح.، رحیمی قاضی کلایه، ط. (۱۳۹۶). مطالعه ...
  • شریف زاده، م.، زمانی، غ.، کرمی، ع.، ایمان، م.ت.، خلیلی، ...
  • فتحی نجفی، ط.، لطیف نژاد رودسری، ر. (۱۳۹۵). مشاهده در ...
  • قلجانی، ف.، نادری فرد، م.، گلی، ح. (۱۳۹۶). گلوله برفی، ...
  • کهن کوش نژاد، ر.، پاک ذات، س.م. (۱۳۹۷). اقتصاد بلاکچین. ...
  • لطیفی، ز.، امیرشکاری، ن. (۱۳۹۶). نﻘش تکنولوژی بلاکچین در تسهیل ...
  • محمد ابراهیم زاده، ص.، سرگلزایی، ش.، ایرانشاهی، ع. (۱۳۹۶). نظریه ...
  • محمدی، ش.، قنبری، ن. (۱۳۹۹). ارائه مدلی برای احراز هویت ...
  • نمایش کامل مراجع