ویژگی های روانسنجی مقیاس تغییر در رفتارهای مرتبط با سبک زندگی طی همه گیری کووید-۱۹

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 199

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-21-5_003

تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: همه­ گیری کووید-۱۹ باعث ایجاد تغییرات زیادی در میزان فعالیت بدنی، کیفیت خواب و عادت­ های تغذیه­ای مردم جهان شده است که سبک زندگی آن­ها را تحت تاثیر قرار داده است. در همین راستا، پژوهش حاضر با هدف روانسنجی مقیاس تغییر در رفتارهای مرتبط با سبک زندگی طی شیوع کووید-۱۹ انجام شد. مواد و روش­ کار: روش این پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی بود. نمونه شامل ۳۵۰ نفر (۲۲۷ زن و ۱۲۳ مرد) از دانشجویان دانشگاه­های استان تهران در سال تحصیلی ۱۴۰۰ بودند که با روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب شدند. ویژگی­ های روانسنجی مقیاس تغییر در رفتارهای مرتبط با سبک زندگی از طریق آزمون تحلیل عامل تاییدی و ضریب آلفای کرونباخ در نرم­افزار R نسخه ۴/۱ در سطح معناداری ۰/۰۵ تحلیل شد. یافته ­ها: روایی محتوایی گویه های پرسشنامه از نظر کیفی مطلوب تشخیص داده شد. نتایج تحلیل عاملی، بیانگر وجود یک ساختار تک عاملی برای مقیاس تغییر در رفتارهای مرتبط با سبک زندگی بود. میزان RMSEA مدل برابر با ۰/۰۷ و شاخص SRMR برابر با ۰/۰۹ بود که نشانگر مناسب بودن مدل بود. مقادیر محاسبه­شده سایر شاخص ­ها (GFI، CFI، NFI، NNFI و IFI) به ترتیب ۰/۷۸، ۰/۸۲، ۰/۷۹، ۰/۷۹ و ۰/۸۲ بود که دلالت بر قابل قبول بودن مدل به دست­آمده داشت. همچنین ضریب آلفای کرونباخ ۰/۹۲ به دست آمد. نتیجه­ گیری: یافته­ ها بیانگر روایی سازه­ای و پایایی قابل قبول مقیاس تغییر در رفتارهای مرتبط با سبک زندگی طی شیوع کووید-۱۹ بود، بنابراین این مقیاس می­تواند به منظور بررسی تغییرات ایجاد شده در کیفیت خواب، غذا خوردن و میزان فعالیت افراد طی همه­گیری کووید-۱۹ مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها:

Changes in lifestyle-related behaviors ، COVID-۱۹ ، Reliability ، Validity ، Students ، تغییر در رفتارهای مرتبط با سبک زندگی ، کووید-۱۹ ، اعتبار ، روایی ، دانشجویان

نویسندگان

فرزین باقری شیخانگفشه

Faculty of Humanities, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

حجت اله فراهانی

Faculty of Humanities, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

علی فتحی آشتیانی

Behavioral Sciences Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :