تاثیر بسته بندی و دمای نگهداری بر مولفه های رنگی در برگه خربزه
محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 607
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFOODI21_1255
تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392
چکیده مقاله:
این پژوهش در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی با هدف بررسی تاثیر انواع روشهای بسته بندی و دمای نگهداری بر مولفه های رنگی برگهء خربزه طی 6 ماه نگهداری انجام شد. ابتدا با استفاده از ارقام خاتونی و تاشکندی، محلول اسمزی (10 درصد ساکارز) همراه با نمونه های شاهد(بدون تیمار اسمزی) در خشک کن کابینتی (دمای 50 درجه سلسیوس، سرعت دمنده کم) برگه خربزه تولید شد. برگه های تولیدی با دو روش تحت اتمسفر تغییریافته (با فیلم بسته بندی پلیآمید- پلی اتیلن با ضخامت 85 میکرون، دو ترکیب گازی: 70 درصد دیاکسیدکربن، 30 درصد نیترژن و ترکیب 60 درصد دی اکسیدکربن، 40 درصد نیترژن) و بدون تغییر در اتمسفر (با دو فیلم بسته بندی پلیاتیلن و پلی استایرن) بسته بندی شدند. طی 6 ماه نگهداری مولفه های رنگی (روشنی (*L)، زردی (*b) و قرمزی (*a)) در برگه خربزه اندازه گیری شد. از آزمایش فاکتوریل چهار عاملی در قالب طرح کاملا تصادفی جهت تجزیه و تحلیل آماری استفاده شد و میانگین ها با استفاده از آزمون دانکن مقایسه شدند. نتایج نشان داد که برگه نگهداری شده در دمای 4 درجه سانتیگراد دارای میزان روشنی (*L) و زردی (*b) بیشتر بود برگه نگهداری شده در 25 درجه سلسیوس میزان قرمزی (*a) بیشتری داشت. برگه تولید شده از رقم خاتونی دارای میزان قرمزی (*a) بیشتر بود. به طور کلی برگه پیش تیمار شده با محلول 10 درصد و بسته بندی شده با اتمسفر 2 دارای حداقل میزان قرمزی (*a) بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شهره نیکخواه
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :