نقش گردشگری در توسعه پایدار کلانشهری (مورد مطالعه: رود دره درکه)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 891

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICGS01_069

تاریخ نمایه سازی: 6 آذر 1393

چکیده مقاله:

رشد سریع شهرنشینی ، چالش های اقتصادی- اجتماعی و زیست محیطی ناشی از آن و تنگناها و محدودیت هایی که انسان شهرنشین با آن روبرو است موجب گردید تا تصمیم گیرندگان و تصمیم سازان شهری برای بهبود و ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان و گذران اوقاتی خارج از محیط کار و فعالیت به ارائه راهبرد بپردازند. از این رو توسعه و رشد پردشگری به عنوان یکی از مهم ترین فعالیت های اقتصادی درآمدزا و سود آور که می تواند موجب توسعه اجتماعی و کاهش فقر گردد کانون توجه برنامه ریزان قرار گرفت. هرچند توجه به مباحث مربوط به گردشگری از نظر مفهومی دارای سابقه ای طولانی است و از اواخر دهه 1970 ذر ادبیات موضوعی شهر وارد شد ولی طرح رویکردهای نوین موضوعی جدید محسوب می شود. در 20 سال اخیر رویکردهای متنوع اقتصادی ، اجتماعی، فضایی و پایداری در مباحث گردشگری متداول گشت. در این مقاله سعی خواهد شد تا از دریچه چشم طرفداران رویکرد توسعه پایدار گردشگری با تاکید بر نگرش اجتماع محور به بررسی رود دره درکه در شمال کلانشهر تهران با توجه به ظرفیت های محیطی این منطقه پرداخته شود. بنابراین با توجه به ابعاد ساختاری/کارکردی این منطقه شهری و با استناد به تحقیقات انجام شده در سایر مناطق و توجه به تجارب جهانی از روش توصیفی- تحلیلی و مدل تحلیل اکولوژیکی و تحلیل شبکه استفاده خواهد شد.

نویسندگان

الهام ایزدفر

دانشجوی دکتری جغرافیا برنامه ریزی شهری، دانشگاه خوارزمی مدرس دانشگاه

نجمه ایزدفر

دانشجوی دکتری جغرافیا برنامه ریزی شهری دانشگاه اصفهان . مدرس دانشگاه

علی بوئی آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا برنامه ریزی شهری و مدرس دانشگاه یزد

زهرا پیرمرادیان

کارشناس ارشد جغرافیا برنامه ریزی شهری و مدرس دانشگاه یزد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اردیبهشت 1393، دانشکده جغرافیا، موسسه جغرافیا ...
  • Smith, S. (1995), Tourism Analysis; A Handbook, Longman Group. ...
  • Weaver, David b. (2001), the encyclopedia of ecotourism, cabi publishing ...
  • نمایش کامل مراجع