دفاعیه ارشد: بکارگیری روش تصمیم گیری مدل سازی ساختار تفسیری (ISM)جهت تجزیه و تحلیل موانع پیاده سازی مدیریت کیفیت فراگیر(TQM)(مطالعه موردی)
Applying the interpretive structural modeling (ISM) decision-making method to analyze the obstacles to the implementation of total quality management (TQM) (case study)
بکارگیری روش تصمیم گیری مدل سازی ساختار تفسیری (ISM)جهت تجزیه و تحلیل موانع پیاده سازی مدیریت کیفیت فراگیر(TQM)(مطالعه موردی) روز سه شنبه، 27 شهریور، 1403 توسط موسسه آموزش عالی زند شیراز در شهر شیراز استان فارس برگزار می شود.
حوزه های تحت پوشش: مهندسی و فناوری
برگزار کننده: موسسه آموزش عالی زند شیراز
پایان نامه حاضر به بررسی موانع پیاده سازی مدیریت کیفیت جامع (TQM) در صنعت خودروسازی ایران می پردازد. این تحقیق با هدف شناسایی و تحلیل عوامل موثر بر عدم به کارگیری اصول TQM در این صنعت انجام شده است. روش تحقیق به کار گرفته شده، توصیفی-پیمایشی است و جامعه آماری شامل 20 نفر از اساتید مدیریت دولتی و مدیران خبره صنعت خودروسازی است. داده ها از طریق روش های کتابخانه ای، دلفی و مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM) جمع آوری و تحلیل شده اند. در مرحله اول، با استفاده از روش دلفی، 58 مانع شناسایی شده و از طریق دو راند نظرسنجی، به اجماع در مورد موانع اصلی دست یافته ایم. این موانع در پنج دسته کلی شامل موانع فرهنگی، فقدان تعهد مدیریت ارشد، آموزش و دانش ناکافی، زیرساخت و فناوری ضعیف، و محیط پیچیده و ناهماهنگ طبقه بندی شدند. در مرحله دوم، با استفاده از روش ISM، روابط بین موانع شناسایی شده تحلیل شده و مدل ساختاری تفسیری این موانع ترسیم گردید. این مدل به تعیین سطوح و اولویت بندی موانع کمک کرده و نشان داد که چگونه موانع مختلف با یکدیگر تعامل دارند و بر پیاده سازی TQM تاثیر می گذارند. تجزیه و تحلیل قدرت نفوذ و وابستگی نشان داد که برخی عوامل به عنوان عوامل هادی عمل می کنند و بر دیگر عوامل تاثیر می گذارند، در حالی که برخی دیگر به شدت به این عوامل وابسته هستند. این اطلاعات می تواند به مدیران و تصمیم گیرندگان در صنعت خودروسازی کمک کند تا استراتژی های موثرتری برای غلبه بر این موانع و بهبود فرآیندهای کیفیت خود تدوین کنند. نتایج این تحقیق نشان می دهد که برای پیاده سازی موفق TQM در صنعت خودروسازی ایران، باید به موانع فرهنگی، ساختاری، فرآیندی و آموزشی توجه ویژه ای شود. همچنین، تعامل و همکاری بین بخش های مختلف سازمانی و به کارگیری فناوری های نوین برای بهبود فرآیندها و محصولات از اهمیت بالایی برخوردار است. این پایان نامه می تواند به عنوان یک راهنمای عملی برای بهبود مدیریت کیفیت در صنایع خودروسازی و سایر بخش های صنعتی مورد استفاده قرار گیرد.
واژگان کلیدی: خودرو سازی، مدیریت کیفیت جامع، مدل سازی ساختاری تفسیری
معرفی سخنرانان: نگارنده: سید محمد حسن مولایی شیرازی استاد راهنما:دکتر علیرضا رحمن ستایش استاد مشاور: دکتر محمد رضا مظفری استاد داور:دکتر گلشنی
معرفی سخنرانان: نگارنده: سید محمد حسن مولایی شیرازی استاد راهنما:دکتر علیرضا رحمن ستایش استاد مشاور: دکتر محمد رضا مظفری استاد داور:دکتر گلشنی
درج در سایت: 24 شهریور 1403 - تعداد مشاهده 101 بار