بررسی سفال کلپورگان هنر دست زنان بلوچ از دیدگاه ماتریالیسم فرهنگی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی ایده های نوین و پژوهش های کاربردی در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: INPE01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 606
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیدا نصیری

دانشگاه هنر اصفهان دانشکده پژوهش های عالی هنر و کارآفرینی

چکیده

ماتریالیسم فرهنگی نظریه ای است که بر اساس آن جوامع انسانی، نظام هایی اجتماعی- فرهنگی به شمار می آیند که شناخت آن ها پیش از هر چیز باید از خلال محصولات مادی آن ها و شرایط مادی ای که در آن زندگی می کنند، انجام گیرد. از همین رو این نظریه از روش هایی استفاده می کند که بتواند مادیت فرهنگ را اندازه گیری کرده و درباره ی آن داوری کند. ماتریالیسم یکی از شاخه های نظری انسان شناسی فرهنگی است که ظهور آن را می توان در اواخر دهه ی 60 و اوایل دهه ی 70 قرن بیستم دانست. علی رغم تمام انتقادهایی که به نظریه ی ماتریالیسم فرهنگی وارد است به نظر می رسد این نظریه در مورد جنبه هایی از هنر و توضیح نحوه ی پیدایش هنر مناطق مختلف ،منطقی باشد. در مقاله ی پیش رو سعی در بررسی یکی از شناخته شده ترین هنر های سنتی ایرانی موسوم به سفالگری در منطقه کلپورگان از رهگذر این نظریه فرهنگی شده است. هدف از انجام چنین پژوهش هایی برون راندن هنر سنتی ایران از جهان ایزوله شده ی خود و شناساندن آن به جهان از مسیر نظریات معتبر فلسفی و فرهنگی جهانی است.

کلیدواژه ها

ماتریالیسم فرهنگی، سفال کلپورگان، زنان بلوچ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.