سیستم تصمیم یار پیامک های برنامه تلویزیونی اجتماعی- اعتقادی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: هفتمین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات
- کد COI اختصاصی: ITMANC07_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 592
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه غیرانتفاعی ایوانکی، ایوانکی
گروه فناوری اطلاعات گرایش MIS ، دانشگاه غیرانتفاعی ایوانکی، ایوانکی
چکیده
استقبال افراد و سازمان ها به استفاده از سیستم های اطلاعاتی کامپیوتری رو به افزایش است بنابراین داده های زیادی نیز در این سیستم ها در حال تولید هستند. از این رو مدیریت داده های پراکنده ی وارد شده به سیستم توسط یک سیستم مدیریتی امری ضروری به نظر می رسد و علاوه بر آن استفاده ی هدفمند و کاربردی از داده های تولید شده، فرصت و مزیتی برای این سیستم ها محسوب می شود. در این مطالعه با طراحی یک سیستم تصمیم یار، به تحلیل رفتار مخاطبان یک برنامه تلویزیونی با استفاده از تحلیل پیامک های ارسال شده از طرف آنان به سیستم پیامکی برنامه می پردازیم. با توجه به بازخوردهای متفاوت مخاطبان در قالب پیامک ها، از جمله نقد ، تمجید ، سوال و پیگیری سوال می توان به این نتیجه دست یافت که هر یک از موضوعات برنامه که شامل سه دسته کلی مذهبی ، اجتماعی و حسی می شوند، چقدر موضوعات بحث برانگیز و جذاب برای برنامه بوده است که این تحلیل با توجه به نقش پررنگ رسانه می تواند اهمیت ویژه ای در سیاست های برنامه داشته باشد. امروزه به منظور تحلیل داده ها روش های اتوماتیک یادگیری ماشین رونق یافته اند. در این مطالعه به تحلیل پیامک ها با برخی روش های یادگیری ماشین با نظارت، و بی نظارت پرداخته می شود که روش SVM با دقت بالا توانسته به این نتیجه دست یابد که موضوعات اجتماعی همچون ازدواج و خواستگاری نسبت به سایر موضوعات حسی همچون مادر و یا مذهبی همچون گناه از بحث برانگیز ترین موضوعات مطرح شده و دغدغه مردم بوده است. پیامک های ارسال شده از نوع داده متنی محاوره ای فارسی هستند که برای اولین بار مورد پردازش ماشینی قرار گرفته اند و نیز با توجه به کم بودن داده های آموزشی محاوره ای مناسب در زبان فارسی، این مطالعه می تواند نوآوری در این زمینه محسوب شود و نتایج و نیز الگوریتم طراحی شده برای این سیستم تصمیم یار می تواند مورد استفاده ی این برنامه تلویزیونی و سازمان های با داده ی مشابه قرار بگیرد.کلیدواژه ها
طراحی سیستم تصمیم یار؛ پیامک های برنامه تلویزیونی؛ سیستم های اطلاعاتیمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.