شناسایی تاثیر موانع توسعه سیستم های اطلاعات جغرافیایی (GIS) و ارائه راهکارهای اجرایی آن؛ نمونه موردی: مناطق 22 گانه شهرداری تهران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: ITMANC07_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 719
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساناز برزگر

کارشناس ارشد رشته مدیریت دولتی، گرایش سیستم های اطلاعاتی، دانشگاه پیام نور، مرکز غرب تهران

عمار رحمانی

دکترای جغرافیا و برنامه ریزی، کارشناس اطلاعات مکانی، سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران

امیرحسین امیرخانی

استادیار گروه مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور، مرکز تهران غرب

چکیده

سیستم اطلاعات جغرافیایی به عنوان یک سیستم اطلاعاتی، از استفاده روزافزونی در سازمان ها و شهرداری های سراسر جهان برخوردار می باشد. بهره گیری از این سیستم ها و توسعه آنها در سازمان ها و شهرداری های جهان سوم و نیز ایران با موانع و مشکلات عدیده ای روبرو می باشد . هدف از تحقیق حاضر، شناسایی تاثیر موانع پیش روی توسعه بیشتر سیستم های اطلاعات جغرافیایی در شهرداری تهران و ارائه راه حل های اجرایی میباشد. بدین منظور ابتدا جامعه آماری مورد نظر از بین خبرگان و کارشناسان و صاحب نظران انتخاب شدند، سپس با استفاده از روش تحقیق توصیفی، فرضیات مستخرج از مطالعات پیشین در قالب پرسشنامه هایی بصورت نظر سنجی در بین جامعه آماری توزیع گردید . جهت تجزیه و تحلیل های آماری از نرم افزار SPSS استفاده شد و بر اساس نتایج بدست آمده، آزمودنی ها معتقد بوده اند که موانع مالی، مهارت ها و قابلیت های اندک کارشناسان GIS و همچنین آشنایی کم مدیران رده بالای شهرداری و اعضای شورای شهر تهران (مدیران شهری) با قابلیت های سیستم های اطلاعات جغرافیایی، تاثیر نسبی بر عدم توسعه یافتگی سیستم های اطلاعات جغرافیایی در مناطق شهرداری تهران داشته است و مانع از توسعه سیستم های اطلاعات جغرافیایی در مناطق شهرداری تهران شده است، که مهارت ها و قابلیت های اندک کارشناسان GIS بیشترین تاثیر را داشته است. لذا هر 3 فرضیه این پژوهش تایید شدند.

کلیدواژه ها

مدیریت ، اطلاعات ، سیستم های اطلاعات جغرافیایی ، موانع توسعه ، شهرداری تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.