ارزیابی مولفه های اخلاقی از منظر بیماران در بیمارستانهای منتخب استان مازندران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه اخلاق پزشکی ایران تحول اخلاق پزشکی در گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: AIMEC07_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 425
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم عابدی

دکترای مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی ، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری ، ایران

رویا ملک زاده

دکترای مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی ، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری ، ایران

غلامعلی گدازنده

دانشیار گروه جراحی ، دانشگاه علوم پزشکی مازندران ،ساری ، ایران

لیلا شجاعی

استادیار گروه جراحی ، دانشگاه علوم پزشکی مازندران ،ساری ، ایران

منصور رنجبر

دانشیار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی مازندران ،ساری ، ایران

چکیده

زمینه و هدف: اخلاق را می توان رعایت حقوق گیرند گان خدمت تعریف نمود. توجه به اخلاق در بیمارستان، بیش از دیگر سازمانهاست، چرا که بیمارستان دارای خصوصیات ویژه ای در زمینه مدیریت است که در بسیاری از سازمان های دیگر محسوس نمی باشد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی ابعاد اخلاقی از منظر بیماران در بیمارستان های منتخب استان مازندران انجام شد.مواد و روش ها: پژوهش حاضر به روش توصیفی و بصورت مقطعی در سال 1398 انجام شد. جامعه آماری شامل بیماران بیمارستانهای منتخب دولتی، تامین اجتماعی و خصوصی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بودند. ابزار گرد اوری داده ها ، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی ابزار با نظر خبرگان و پایایی آن با ضریب آلفا کرونباخ بالاتر از %70 مورد تایید قرار گرفت. تحلیل داده ها از طریق آزمون واریانس یک طرفه (ANOVA) و تعقیبی توکی و با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 22 انجام شد.یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد، میزان رعایت مولفه های اخلاقی از منظر بیماران در بیمارستان های تامین اجتماعی بیش از بیمارستان های خصوصی و دولتی بود. همچنین محورهای ایمنی و حقوق بیمار با میانگین 3 /79±0/00 بیش ترین و محور منابع انسانی با میانگین 3 /09±0/05 کمترین امتیاز را در بین محورهای اخلاقی بیمارستان کسب نمودند. که این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود .(P> 0/05)نتیجه گیری: وضعیت ابعاد اخلاقی از منظر بیماران بیمارستان های استان مازندران در وضعیت مطلوبی بود. ارزیابی اخلاقی کمک شایانی به مدیران حوزه سلامت جهت ادراک بهتر این عوامل و اتخاذ تصمیمات مناسب برای ارائه خدمات بهتر می نماید. لذا توجه بیشتر به آموزش و افزایش آگاهی کارکنان از مولفه های اخلاق و حقوق گیرندگان خدمت را می طلبد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.