بررسی فنولوژی گیاه دارویی گلپر ایرانی (Heracleum persicum) در منطقه زردبند تهران

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,123

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_228

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

در بهره برداری از گیاهان دارویی شناخت مراحل مختلف رشدی آنها امری ضروری محسوب می شود. زیرا ترکیبات موثره گیاهان از نظر کمی و کیفی در طول دوره رویش دچار تغییر و تحول می گردد. گلپر ایرانی از تیره چتریان(Apiaceae) و بومی ایران است. مواد موثره این گیاه به عم.ان بادشکن، ضد نفخ، هضم کننده غذا و همچنین اشتها آور کاربرد دارد. به دلیل اهمیتی که گلپر ایرانی در صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی دارد، این تحقیق بر روی فنولوژی گیاه سه ساله گلپرایرانی در منطقه زردبند تهران انجام گرفت. در این تحقیق بذرها کاشته شده و سپس تاریخ کلیه مراحل فنولوژی گیاه شامل جوانه زنی، چهاربرگی، ساقه دهی در سال اول و در گیاه سه ساله، ظهور ساقه گل دهنده و به گل رفتن، رسیدن بذر و جمع آوری بذر مورد مشاهد قرار گرفته و یادداشت شدند. با دانستن مراحل یاد شده و برنامه ریزی مناسب می توان گامی می توان گامی موثر در افزایش مواد موثره این گیاه برداشت. با توجه به نتایج این تحقیق می توان چنین نتیجه گرفت که گلپرایرانی را می توان در مکان هایی که از شرایط اقلیمی شمال تهران( منطقه زردبند) برخوردار است کشت کرد بطوریکه با کشت آن زمینه ی انقراض و نابودی آن را از بین برد. میزان عصاره خشک میوه نیز 9/36 درصد محاسبه شد..

نویسندگان

الهام دانشفر

گروه علوم باغبانی(گیاهان دارویی) دانشگاه تربیت مدرس تهران و دانشجوی ک

اختر زندتله جردی

گروه علوم باغبانی(گیاهان دارویی) دانشگاه تربیت مدرس تهران و دانشجوی ک

رضا امیدبیگی

استاد گروه باغبانی دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • د. امید بیگی، ر. 1384. تولید و فرآوری گیاهان دارویی. ...
  • Mojab, F. Nickavar, b (2003). Composition of the Essential _ ...
  • نمایش کامل مراجع