ایمنی ساختمان و رفتار افراد در زمان وقوع حریق

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش سراسری علوم و مهندسی دفاعی در سپاه
  • کد COI اختصاصی: ECDS03_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 691
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن مهدی نیا

کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم، قم، ایران

عباس صادقی

کارشناس ارشد ایمنی صنعتی، دانشکده HSE، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

یکی از مهمترین ابعاد ایمنی ساختمان در برابر حریق، امکان رهایی ایمن از خطر میباشد. پیش شرط مهم در این زمینه این است که تجهیزات ایمنی حریق ساختمان، قادر به عملکرد واکنشی مناسب و مستقل در برابر حریق باشند. در عمل به نظر میرسد تجهیزات معمول الزام شده توسط قوانین و مقررات، معمولا0 ایمنی کافی را برای ساکنین ساختمانی که دچار حریق شده است، فراهم نمی کنند. در نتیجه اگر به دنبال این هستیم که تجهیزات ایمنی حریق را مطابق با نیازهای ساکنین در زمان حادثه، ایجاد نماییم، پی بردن به این موضوع که افراد در شرایط وقوع حریق و تخلیه ساختمان چگونه عمل میکنند، امری ضروری است. این مقاله شامل مروری بر مطالعات انجام شده در زمینه رفتارهای انسان در زمان وقوع حریق میباشد. یافته های این مطالعه شامل بازبینی عوامل مهمی از قبیل خصوصیات حریق، ساختمان و افراد موجود در ساختمان است که عملکرد واکنشی ساکنین در برابر حریق را مشخص میکنند. این مطالعه مشخص میکند که بعضی از فرضیه ها در مورد الگوهای موجود ایمنی حریق در ساختمانها، مطابق با دانش موجود در متون علمی نیست. دلیل این اظهار نظر در این زمینه این است که به نظر میرسد درک روانی افراد از محیط، اثر مهمی بر روی عملکرد واکنشی افراد نسبت به حریق داشته باشد. از این رو رویکردهای سنتی ایمنی حریق باید با استفاده از اطلاعات علمی موجود در این حوزه (محیط شناسی رئانی) تکمیل شده و بنابراین نیاز به شکلگیری رویکرد جدیدی برای طراحی ایمنی حریق درساختمانها میباشد.

کلیدواژه ها

شرایط اضطراری، ایمنی حریق، محیط شناسی روانی، ساختمان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.