بررسی بارهای ناشی از انفجار بر روی مخازن بتنی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش سراسری علوم و مهندسی دفاعی در سپاه
  • کد COI اختصاصی: ECDS03_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الیاس بهرادی مهر

کارشناسی ارشد عمران سازه های هیدرولیکی دانشگاه آزاد اسلامی

امیرعلی عرب بافرانی

کارشناسی ارشد عمران سازه های هیدرولیکی دانشگاه آزاد اسلامی

امیرپرویز خسروی امیری

کارشناسی ارشد عمران سازه دانشگاه آزاد اسلامی

قاسم دهقانی اشکذری

استادیار؛ مجتمع دانشگاهی آمایش و پدافند غیرعامل- سازه، دکتری مهندسی عمران و سازه، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

از جمله تاسیسات مهم یک کشور می توان از مخازن سیالات نام برد که بایستی در برابر آسیب های گوناگون همانند انفجار ایمن باشند. شکست سازه مخازن پس از انفجار علاوه بر زیان اقتصادی می تواند قطع آب و نشت مواد سمی را به همراه داشته باشد. در طراحی سازه ها و بررسی پاسخ سازه به بارهای دینامیکی، در حالتی که سازه با محیط خاک در ارتباط باشد. اثرات متقابل خاک و سازه نیز می تواند موثر باشد. میزان تاثیر اندرکنش خاک و سازه به مشخصات آنها و نیز فرکانس های بارگذاری بستگی خواهد داشت. لحاظ نمودن اثر اندرکنش بستگی به اهمیت سازه دارد و در طراحی پروژه های مهم (همانند مخازن ذخیره ای) این اثر بر پاسخ سیستم لحاظ می شود. در مخازن علاوه بر سازه مخزن، سیال داخل آن نیز جرم عمده ای دارد و در بارگذاری ها نقش عمده ای ایفا می کند و بایستی اثرات اندر کنش سیال و سازه لحاظ شود. در این پژوهش رفتار مخزن بتنی مسلح مدفون تحت بارگذاری انفجار سطحی بررسی شده است. محل های حداکثر و حداقل تنش معادل کرنش پلاستیک نیز مود تغییر شکل اعضای مخزن (دیوارهای قائم و سقف) مورد بررسی قرار گرفته است. برای بارگذاری مذکور دو نوع خاک و دو نوع سیال در نظر گرفته شده و از نرم افزار آباکوس جهت شبیه سازی مخزن و سیال و خاک پیرامون آن استفاده شده است. نتایج نشان داد که در حالت انفجار، بیشترین تنش و کرنش پلاستیک در نواحی گوشه های دیوارها وسقف، و کمترین تنش و کرنش پلاستیک در وسط دیوارها و سقف اتفاق می افتد. همچنین بیشترین تغییر شکل در وسط دیوارها و سقف، و کمترین تغییر شکل ها در گوشه ها واقع شده اند.

کلیدواژه ها

رفتار مخازن بتنی مسلح -مدفون- بارانفجار – اندرکنش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.