موانع گزارش دهی عفونت های بیمارستانی از دیدگاه پرستاران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نهمین کنگره تخصصی کنترل عفونت و استریلیزاسیون، مواد و تجهیزات پزشکی
  • کد COI اختصاصی: MESMED09_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 510
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه ادیب

مربی، عضو هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی رشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان، رشت، ایران.

رویا کبودمهری

کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت های ویژه، بیمارستان شهید نورانی تالش ،تالش، ایران

زهرا قیداری

کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت های ویژه ، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان، رشت، ایران

چکیده

مقدمه :امروزه یکی از معضلات عمده بیمارستان ها، عفونت های بیمارستانی می باشد. عوامل زیادی بر گزارش دهی صحیح عفونت های بیمارستانی تاثیر گذار هستند. هدف این مطالعه تعیین موانع گزارش دهی عفونت های بیمارستانی از دیدگاه پرستاران شاغل در دانشگاه علوم پزشکی گیلان است.مواد و روش ها : این مطالعه مقطعی- توصیفی در سال 1397 با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر روی تمام پرستاران با سابقه کاری حداقل شش ماه انجام شد. ابزار بررسی داده هاپرسشنامه پژوهشگر ساخته بود. روایی و پایایی آن بررسی و تایید شد. داده ها با استفاده از نرم افزار spss نسخه 18 و آزمون های توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها : 381 پرستار، زن 97/3 درصد با میانگین سنی 37/71±7/41 سال در مطالعه شرکت نمودند. مهم ترین موانع انسانی گزارش دهی عفونتهای بیمارستانی، عدم پذیرش پزشکان نسبت به بروز عفونت بیمارستانی در بیماران 72% مهم ترین موانع مدیریتی ضعف در سیستم پیگیری بعد از ترخیص بیماران % 61 و مهم ترین موانع محیطی عدم وجود تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی در تشخیص عفونت بیمارستانی 60 % گزارش شد.. نتیجه گیری : از آنجا که گزارش نادرست میزان عفونت های بیمارستانی می تواند ضرر های زیادی را متوجه سیستم سلامت کشور نماید، ضرورت توجه ویژه ،کنترل و بازنگری در سیستم گزارش دهی عفونت های بیمارستانی توصیه می شود. انجام مطالعات بیشترجهت ارایه راهکارهای مناسب برای رفع موانع انسانی ، مدیریتی و محیطی ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

گزارش دهی ، عفونت های بیمارستانی ، موانع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.