بررسی آگاهی،نگرش و عملکرد پرستاران بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به کنترل عفونت های بیمارستانی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نهمین کنگره تخصصی کنترل عفونت و استریلیزاسیون، مواد و تجهیزات پزشکی
  • کد COI اختصاصی: MESMED09_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 541
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا پاشائی نژاد

کارشناس ارشد آموزش پرستاری- دانشگاه علوم پزشکی مشهد - مرکز آموزشی پژوهشی درمانی قائم (عج)

معصومه نوری

کارشناس پرستاری- دانشگاه علوم پزشکی مشهد- مرکزآموزشی پژوهشی درمانی قائم (عج) مشهد

پانته آ همتی پرتوی

کارشناس پرستاری- دانشگاه علوم پزشکی مشهد- مرکزآموزشی پژوهشی درمانی قائم (عج) مشهد

چکیده

مقدمه:بررسی و کنترل عفونت های بیمارستانی یک اولویت جهانی است که با هدف به حداقل رساندن عفونت ها، موجب کاهش مدت بستری بیماران و نیز کاهش قابل توجه هزینه های درمانی می شود.اعضای تیم پزشکی به ویژه پرستاران می توانند نقش فعالی در پیشگیری و کنترل این عفونت ها داشته باشند.در این مطالعه آگاهی،نگرش و عملکرد پرستارانبیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به کنترل عفونت های بیمارستانی بررسی شده است. روش کار:این مطالعه مقطعی– تحلیلی در سال 97 انجام شده است.جامعه پژوهش شامل کلیه پرستاران بیمارستان های آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده که از بین آنها 360 نفر به عنوان حجم نمونه از بین 4 بیمارستان دانشگاهی انتخاب گردید.داده ها از طریق پرسشنامه گردآوری و توسط آزمون های آماری ANOVA،T-Test و ضریب همبستگی پیرسون در نرم افزار spss10 تحلیل گردید. نتایج:نمره آگاهی 71/10±12/15 ، نگرش 62/8±99/27 و عملکرد 141/14±64/24 پرستاران در زمینه کنترل عفونت در وضعیت خوبی قرار داشت.بین متغیرهای آگاهی – نگرش و عملکرد پرستاران مورد مطالعه در زمینه کنترل عفونت همبستگی مستقیم و معنی داری مشاهده شد P< 0/05 بین عملکرد با وضعیت تاهل P=0/001 همچنین اگاهی با سطح تحصیلات پرستاران P=0/0001 ارتباط معنی دار آماری مشاهده شد. نتیجه گیری:علیرغم اینکه نمره آگاهی،نگرش و عملکرد پرستاران در زمینه کنترل عفونت در وضع مناسبی قرار داشته اما با توجه به نقش عمده پرستار در پیشگیری از عفونت های بیمارستانی لزوم برگزاری دوره های آموزشی مداوم جهت افزایش میزان آگاهی و تقویت نگرش های مثبت در آنها و اصلاح برخی عملکردهای اشتباه در نتیجه باورهای غلط برای پرستاران و سایر پرسنل درمانی در بیمارستان ها ضروری به نظر می رسد.نتایج اغلب پژوهش ها در زمینه کنترل عفونت های بیمارستانی بیانگر آن است که پرستاران و سایر پرسنل درمانی علیرغم آگاهی از لزوم و اهمیت شستشوی دست ها قبل و بعد از مراقبت بیمار و داشتن نگرش های مثبت در این زمینه،در برخی حیطه ها عملکرد خوبی نداشته اند کهلازم است در جهت بهبود علمکرد آنان برنامه ها مدونی در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

آگاهی، نگرش، عملکرد، عفونت بیمارستانی، پرستار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.