مطالعه عددی تاثیر پارامترهای ماشینکاری متعامد روی زاویه صفحه برش در فولاد AISI 4340

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی و پنجمین کنفرانس بین­ المللی مهندسی ساخت و تولید
  • کد COI اختصاصی: ICME16_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 859
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین زارعی کرگ آباد

دانشجوی کارشناسی ارشد، ساخت و تولید، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی بیرجند، بیرجند، ایران

ایمان ظهورکاری

استادیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی بیرجند، بیرجند، ایران

سیدعلی حسینی

استادیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه انتاریو تک، کانادا

چکیده

در یک فرآیند برش متعامد، صفحه برش بیشترین سهم نیروی حاصل از براده برداری را به خود اختصاص میدهد که به طبع از آنجا که در فرایند براده برداری تقریبا 98 درصد نیروی اعمال شده به قطعه کار جهت تغییر شکل ماده به صورت حرارت توسط براده، ابزار و قطعه کار خارج میشود میتوان دریافت که این ناحیه بیشترین دما حین فرایند برادهبرداری را به خود اختصاص میدهد از این رو افزایش یا کاهش مساحت صفحه برش و زاویه آن تاثیر مستقیمی بر روی کاهش دما و نیروی حاصل از براده برداری و درنتی جه بهبود شرایط برش دارد. در این پژوهش تاثیر پارامتر های ماشینکاری شامل سرعت برشی، عمق برش، زاویهبراده و شعاع ابزار روی دما، نیرو و زاویه صفحه برش در آلیاژ AISI 4340 مورد مطالعه قرار گرفته است. مدل اجزای محدود دوبعدی برش متعامد بصورت کوپل بارهای دینامیکی-حرارتی در نرم افزار DEFORM شبیه سازی شده است. نتایج حا صل از شبیه سازی ن شان میدهد که عمق برش بیشترین تاثیر را روی تغییرات زاویه صفحه برش دارد به شکلی که افزایش عمق برش موجب کاهش زاویه صفحه برش می شود و بالعکس همچنین شعاع ابزار کمترین تاثیر را روی تغییرات زاویه صفحه برش از خود نشان داد. نتایج حا صل از شبیه سازی عددی، تطابق خوبی با تئوری های مکانیک برش دارد.

کلیدواژه ها

ماشین کاری متعامد – زاویه براده – زاویه صفحه برش – مدل اجزای محدود دوبعدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.