تاثیر سن توده روی ترسیب کربن خاک توده دست کاشت افرا پلت

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنگره بین المللی سالانه یافته های نوین در علوم کشاورزی و منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF05_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 548
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ایمانی پرکوهی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه جنگلداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.

سیدمحمد حجتی

دانشیار گروه جنگلداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.

محمدرضا پورمجیدیان

دانشیار گروه جنگلداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.

اصغر فلاح

استاد گروه جنگلداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.

چکیده

گرمایش جهانی و تغییرات اقلیم از مهمترین چالش های سالهای اخیر بوده و عوامل مختلفی روی آن اثر دارد که از مهمترین آنها انتشار گازهای گلخانه ای به ویژه دی اکسید کربن است. استفاده از راهکارهای ساده و ارزان میتواند راهکار به منظور کاهش دی اکسیدکربن از جو باشد که از جمله آن میتوان به ترسیب کربن در خاک نام برد. هدف از اجرای این پژوهش بررسی اثر سن توده روی ترسیب کربن خاک در توده دست کاشت افرا پلت بود. برای این منظور دو توده جنگل کاری 25 و 35 ساله پلت در جنگل دارابکال انتخاب شد. برای این منظور قطعات نمونه 20*20 متر مربع با استفاده از روش تصادفی سیستماتیک با ابعاد شبکه 50*50 پیاده شد. در هر یک از قطعات نمونه، مشخصات کمی کلیه درختان شامل قطر برابر سینه، ارتفاع کل، ارتفاع تنه درختان اندازهگیری و ثبت شد. جهت بررسی مشخصات خاک، یک نمونه از عمق 0-15 سانتی متر در مرکز هر قطعه نمونه تهیه و به آزمایشگاه منتقل شد. در آزمایشگاه درصد رطوبت، بافت، چگالی ظاهری و درصد کربن اندازهگیری شد. نتایج این تحقیق نشان داد که سن جنگل کاری اثر معنیداری روی خصوصیات فیزیکی خاک شامل، درصد رطوبت، چگالی ظاهری و درصد اجزای بافت خاک در توده افرا پلت نداشت. مقدار کربن آلی خاک در توده 35 ساله به طور معنیداری بیشتر از توده 25 ساله بود. مقدار ترسیب کربن خاک، نتایج نشان داد که مقدار این مشخصه بین دو توده مودر مطالعه اختلاف معنیداری داشت؛ به گونه ای مقدار آن در توده 35 ساله 1/5 برابر بیشتر از توده 25 ساله بود.

کلیدواژه ها

سن جنگل کاری، ترسیب کربن خاک، دی اکسید کربن، گرمایش جهانی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.