تاثیر تراکم بوته بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام لوبیا در شرایط آب و هوایی کلیبر
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: کنگره بین المللی سالانه یافته های نوین در علوم کشاورزی و منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
- کد COI اختصاصی: NEWCONF05_095
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 604
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، واحد کلیبر، دانشگاه آزاد اسلامی، کلیبر، ایران
استادیار فیزیولوژی گیاهی، واحد کلیبر،دانشگاه آزاد اسلامی کلیبر، ایران
چکیده
به منظور تعیین مناسبترین تراکم بوته ارقام لوبیا آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در سال زراعی 1397-98 در منطقه کلیبر انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل: ارقام لوبیا در 4 سطح (لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی، لوبیا چیتی و لوبیا سفید) و تراکم های بوته با آرایش کاشت در 4 سطح 8/14) بوته در مترمربع)، 19/1) بوته در مترمربع )، 26/6) بوته در مترمربع) و 44/4) بوته در مترمربع) بودند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس صفات مورد مطالعه نشان داد که تراکم بوته بر تمام صفات مورد ارزیابی به جزء وزن صد دانه و تعداد دانه در غلاف معنیدار بود. اثر ارقام بر تمامی صفات در سطح یک درصد معنی دار بود. برهمکنش تراکم و ارقام بر عملکرد دانه در سطح یک درصد و بر تعداد غلاف در بوته و وزن صد دانه در سطح پنج درصد و بر سایر صفات اثر معنیداری نداشتند. نتایج مقایسات میانگین داده ها نشان داد که که تعداد غلاف در بوته در اثر افزایش تراکم بوته کاهش یافت، ولی عملکرد دانه با افزایش تراکم بوته افزایش یافت. به طوری که بیشترین عملکرد دانه 3474/51) کیلوگرم در هکتار) از تراکم 44/4 بوته در مترمربع در لوبیا چشم بلبلی و کمترین عملکرد دانه 2630/80) کیلوگرم در هکتار) از تراکم 14/8 بوته در مترمربع در لوبیا سفید به دست آمد. رقم چشم بلبلی به علت داشتن دوره رشد بیشتر، تعداد غلاف در بوته تعداد دانه در غلاف، وزن صددانه و عملکرد دانه، مناسب ترین رقم در منطقه و تراکم 44/4 بوته در مترمربع بهعنوان تراکم مطلوب شناخته شد.کلیدواژه ها
ارقام، تراکم بوته، عملکرد دانه و لوبیا.مقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.