بهینه سازی استخراج DNAی ژنومی از بافت های مختلف گیاهان مرتعی تازه، خشک و بلعیده شده توسط علفخواران وحشی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی فیزیولوژی گیاهی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICPP06_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 587
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده مهدیان زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، ایران

جلیل سرهنگ زاده

استادیار، گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، ایران.

اصغر مصلح آرانی

دانشیار، گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه یزد، ایران.

سعید ترکش اصفهانی

استادیار، گروه مدیریت مناطق خشک و بیابان، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، ایران.

چکیده

استخراج DNA با کیفیت و کمیت مناسب برای بررسی های ژنتیکی در گیاهان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در گیاهان مرتعی و وحشی به علت حضور ترکیبات آلی و متابولیت های ثانویه بسیارزیاد، معمولا0 استخراج DNA به سهولت انجام نمی گیرد. از طرفی بسیاری از مطالعات ژنتیکی بر روی گیاهان مرتعی مستلزم کار کردن همزمان با چندین گونه مختلف و یا انواع مختلف بافتهای قابل دسترسی از آنهاست. بنابراین یافتن روشی مناسب برای استخراج DNAی با کیفیت که در طیف وسیع تری از گونه های گیاهی و انواع مختلف بافتهای گیاهی و حالت های فیزیکی مختلف نمونه های گیاهی کارآیی داشته باشد، اهمیت بسیار زیادی دارد. در این مطالعه، روشی موثر، ساده و کم هزینه برای استخراج DNA از نمونه های تازه و خشک حاصل از قسمتهای مختلف گیاه ارائه شده است که قابل کاربرد برای اکثر گیاهان مرتعی، دارویی و علوفه ای است. نتایج این تحقیق، بیانگر کمیت و کیفیت قابل قبول DNAی ژنومی استخراج شده از گونه های مختلف گیاهان مرتعی از جمله کلپوره (Teucrium polium L.)، مریم گلی (Salvia macrosiphon Boiss)، شوره درختچه ای (Salsola arbuscula Pall)، گز (Tamarix ramosissima)، گل بیمرگ شیرکوهی (Helishrysum Davisaenum Resh.f.)، جوسیخ ( Ebenus stellate (Boiss و درمنه (Artemisia Sieberi Besser) است. ارزیابی کمیت و کیفیت DNA به وسیله روشهای اسپکتوفوتومتری و الکتروفورز ژل آگارز، تایید کننده شاخص های کمی و کیفی DNA استخراج شده برای اغلب مطالعات ژنومی بود.

کلیدواژه ها

DNAی ژنومی، گیاهان مرتعی، گیاهان بلعیده شده، اسپکتروفوتومتری، الکتروفورز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.