تجزیه و تحلیل یکپارچه ی داده های ترانسکریپتوم در ارتباط با میان کنش گیاه آرابیدوپسیس تالیانا با باکتریهای محرک رشد گیاه
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی فیزیولوژی گیاهی ایران
- کد COI اختصاصی: ICPP06_119
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 441
نویسندگان
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
چکیده
آرابیدوپسیس تالیانا (Arabidopsis thaliana) به خانواده Brassicaceae تعلق داشته و کوچکترین ژنوم شناخته شده گیاهی را دارا است. باکتری هایی که موجب افزایش رشد گیاه و عملکرد محصولات مهم زراعی میشوند اصطلاحا0 باکتریهای محرک رشد (PGPB) نامیده میشوند. یکی از روشهای مهم مطالعه ی ترانسکریپتوم میانکنشی ریزآرایی (Microarray) است. با توجه به وجود داده های بسیار مرتبط با انواع ریزآرائی در پایگاه های داده عمومی، یک راه حل موثر برای افزایش اندازه نمونه داده های ریزآرایی و دستیابی به نتیجه گیری معتبرتر و دقیق تر، ادغام داده های ریزآرایه از آزمایش ها و سیستم عامل های مختلف است. در این مطالعه داده های خام ریزآرائی حاصل از میانکنش دو باکتری افزایش دهنده ی رشد از جنس Pseudomonas و Paraburkholderia با آرابیدوپسیس تالیانا استخراج شد و از طریق دستورات مربوطه در نرم افزار R نرمال سازی و ادغام سازی شدند و سپس از طریق همین نرم افزار حذف batch effect انجام شد پس از مقایسه گروه کنترل (داده های بیانی گیاهان بدون تلقیح باکتری) و تیمار (داده های بیانی گیاهان تلقیح شده با باکتری های محرک رشد) لیست ژنهایی که با adj.P.Val< 0.001 بیشترین افزایش بیان را نشان داده اند استخراج شد. نتایج نشان داد که 7 ژن درگیر در فرایندهای بیولوژیکی نظیر فسفریلاسیون پروتئینها، فتوتروپیسم، سیگنالینگ اسید جیبرلیک و پاسخ به استرس را نشان به صورت مشترک داری افزایش بیان هستند. فهم مکانیسم های مولکولی اساسی درگیر در میانکنش های یاکتریهای افزایش دهنده ی رشد و گیاه می تواند باعث طراحی راهکارهای مفید برای افزایش میزان محصول مهم زراعی از طریق تقلید عملکرد باکتریهای مفید و انجام دستکاریها ی ژنتیکی برای تغییر بیان ژنهای موثر شود.کلیدواژه ها
آرابیدوپسیس تالیانا، باکتریهای محرک رشد گیاه، ریزآرایه، تلفیقمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.