مقایسه اثر بخشی انواع پروژسترون در پیشگیری از زایمان پره ترم و مرگ شیرخوار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش کشوری مامایی و سلامت زنان( به مناسبت صد سال مامایی آکادمیک در ایران)
  • کد COI اختصاصی: MIDWIFE01_258
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 350
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام ادیب مقدم

دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت باروری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستای مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

مقدمه: تولد پره ترم از علل اصلی مرگ شیرخوار است. یکی از روش هایی که به منظور پیشگیری از زایمان پره ترم مورد استفاده قرار گرفته شامل انواع مختلف پروژسترون تزریقی، واژینال، خوراکی و طبیعی است؛ اما نتایج مطالعات در مورد اثربخشی انواع روش های مورد استفاده، متفاوت بوده است. این مطالعه مروری، بهمنظور مقایسه اثربخشی انواع پروژسترون مورد استفاده در پیشگیری از زایمان پره ترم و مرگ شیرخوار انجام شد. روش کار: با استفاده از موتورهای جستوجوی Scopus و CINHAL, EMBASE،Medline به بررسی کارآزمایی های بالینی انجام شده در این زمینه تا سال 2019 پرداخته شد. از بین 168 مطالعه یافت شده، با توجه به دسترسی به متن کامل و مرتبط بودن، تعداد 34 مطالعه انتخاب و بررسی شد. نتایج: در زنان با سابقه زایمان پره ترم، پروژسترون واژینال خطر زایمان پره ترم را کاهش داده بود در حالی که 17 آلفا هیدروکسی پروژسترون کاپروات، هم زایمان پره ترم و هم مرگ نوزاد را کاهش داده بود. در زنان در معرض خطر، پروژسترون واژینال علاوه بر کاهش میزان زایمان پره ترم، مرگ نوزاد را نیز کاهش داده بود و در زنان با طول سرویکس کمتر از 25 میلیمتر، پروژسترون واژینال خطر زایمان پره ترم را کاهش داده بود. نتیجه گیری: پروژسترون واژینال نسبت به سایر انواع مورد استفاده در پیشگیری از زایمان پره ترم و کاهش مرگ شیرخوار در زنان با بارداری تک قلوی پر خطر و دارای سابقه زایمان پره ترم، موثرتر است.

کلیدواژه ها

مرگ شیرخوار، زایمان زودرس، پروژسترون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.