توسعه کشت های گلخانه ای زمینه ساز تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش تجربه کاوی اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: IRMF01_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1022
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صمد علیون نظری

دکتری، فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه، مجتمع کشاورزی ابراهیمآباد، هلدینگ کشاورزی و دامپروری فردوس پارس

خیام سمیعی کرانی

کارشناسی ارشد، مهندسی کشاورزی، مجتمع کشاورزی ابراهیم آباد، هلدینگ کشاورزی و دامپروری فردوس پارس

سعید توکلی

کارشناسی ارشد، مهندسی کشاورزی، مجتمع کشاورزی ابراهیم آباد، هلدینگ کشاورزی و دامپروری فردوس پارس

چکیده

کشاورزی ایران با چالش های زیادی از جمله استفاده بی رویه از منابع آب و خاک، پایین بودن بهره وری از منابع و عوامل تولید، نداشتن راهبرد علمی منسجم، سنتی بودن کشت و کار مواجه است که برای برون رفت از آن باید رعایت الگوی کشت، ترویج کشت خزانه و گسترش محصولات گلخانه ای مورد توجه قرار گیرد. توسعه کشت گلخانه ای مدرن از مهمترین سیاست ها در مسیر تحقق اقتصادی مقاومتی است که میتواند زمینه ساز بهبود بهره وری، اشتغال پایدار، اصلاح الگوی مصرف منابع علی الخصوص آب، صادرات و ارز آوری برای کشور باشد. هلدینگ کشاورزی و دامپروری فردوس پارس بنیاد مستضعفان با هدف استفاده بهینه از منابع، اشتغال زایی، محرومیت زدایی و صادرات با تکیه بر استعداد ها و توانمندی های بومی، اقدام به توسعه کشت-های گلخانه ای در واحد های تابعه خود در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور کرده است. شرکت مجتمع کشاورزی ابراهیم-آباد به عنوان یک شرکت پیشرو در امر توسعه کشت های گلخانه ای می باشد که توانسته با تولید مستمر محصولات گلخانه ای با کیفیت مناسب، بازار خوبی جهت صادرات با برند فجر جنوب پیدا کند. 10 هکتار از گلخانه های شرکت مورد بهره برداری رسیده که ظرفیت اشتغال مستقیم 100 نفر و تولید سالیانه 3000 تن محصول را دارا می باشد که به لحاظ کیفیت محصول تولید شده بیش از 90 درصد آن به کشور های حاشیه خلیج فارس و روسیه صادر می گردد. شواهد نشان می دهد که بنیاد مستضعفان در رسالت خود برای پیاده سازی و تحقق اقتصاد مقاومتی با رویکرد توسعه کشاورزی مدرن گام های موثری برداشته و موفق عمل کرده است.

کلیدواژه ها

کشت گلخانه ای، اقتصاد مقاومتی، اشتغال زایی، محرومیت زدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.