ارزیابی مقاومت تعدادی از ژنوتیپ های در دست معرفی زیتون ایران به بیماری پژمردگی ورتیسلیومی با استفاده از تکنیک Real-time PCR

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش تجربه کاوی اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: IRMF01_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 417
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل عابدینی

کارشناسی ارشد، مهندسی کشاورزی باغبانی، کشت و صنعت و شیر گوشت محیا، هلدینگ کشاورزی و دامپروری فردوس پارس

رسول صدری

کارشناسی ارشد، مدیریت MBA،کشت و صنعت و شیر گوشت محیا، هلدینگ کشاورزی و دامپروری فردوس پارس

چکیده

درخت زیتون یکی از اولین و قدیمی ترین درختان میوه است که امروزه در مناطقی با آب و هوای مدیترانه ای کشت می شود. این گیاه با نام علمی(Olea europea L.) گیاهی است از تیره (Oleaceae) می باشد. پژمردگی ورتیسلیومی یکی از بیماری های مهم زیتون است که با تخریب آوندها باعث خشکیدگی شاخه ها، کاهش عملکرد و در نهایت مرگ درختان بیمار می شود.این بیماری توسط قارچ بیماری زای Verticillium dahlia ایجاد می شود. یکی از مهمترین استراتژی های مدیریت این بیماری در دنیا کاشت و شناسایی ارقام مقاوم برای زیتون است. تکنیک Real-time PCR روشی سریع برای تشخیص و کمیت سنجی بیمارگر است. در این مطالعه نیز روند افزایش تدریجی میزان DNA قارچ موجود در ریشه نهال های زیتون با روش Real- time PCR و با استفاده از سایبرگرین و آغازگرهای اختصاصی بررسی گردید. در این بررسی میزان غلظت DNA ورتیسلیوم در روزهای80,0،2،15،45 پس از آلوده سازی محاسبه شد. با بررسی میزان DNA استخراج شده، حساس ترین رقم ها به واکنش در برابر بیماری پژمردگی ورتیسلیوم به ترتیب رقم PS-5 ، Manzanila ، Dakal و T-TS-1 بودند. آنچه در هر چهار نمونه بصورت مشترک دیده شد بالابودن میزان غلظت DNA در دوره زمانی 45 روز پس از آلودگی بود. مقدار DNA قارچ بیمارگر استخراج شده از رقم های Dakel و Manzanila به ترتیب 1.04 و 1.02 برابر کمتر از رقم PS5 می باشد. با اندازه گیری مقدار DNA استخراج شده از ارقام مورد بررسی مقاوم ترین رقم T-TS-1 و حساس ترین رقم PS5 می باشد.

کلیدواژه ها

زیتون ،پژمردگی ورتیسلیومی، مقاومت ، Real- time PCR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.