بررسی بزه دیده شناسی حمایتی در چهارچوب مبانی نظری و تاریخی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
  • کد COI اختصاصی: IJCONF02_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد پورابراهیم

دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی

ایدا زیدی

دانشجوی دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی واحد قشم

کاظم موحدیانی

دانشجوی دکتری حقوق عمومی دانشگاه ازاد اسلامی واحد سیرجان

چکیده

حقوق بشر بزه دیده مدار دست آورد تعامل جنبش حقوق بشر با جنبش حمایت از بزه دیده در میانه سده بیستم است که پیدایش آن را از دریچه تحقیق دانشگاهی می توان در پیوند حقوق بین المللی حقوق بشر، به منزله یک رشته مطالعاتی مستقل، به بزه دیده شناسی، به مثابه یک حوزه مطالعاتی خاص، جستجو کرد. تردیدی نیست که بزه دیده شناسی (یا دانش مطالعه بزه دیدگان) در برخی از هدف های جنبش حقوق بشر نقش داشته است. زیرا، برخی از نام دارترین پیش گامان این دانش (مانند مندلسون) آن را در بستر نقض های حقوق بشری رخ داده در جنگ جهانی دوم، که خود نیز قربانی آن بودند، تعریف می کردند.حقوق بشر که در چهارچوب حقوق بین المللی قراردادی و عرفی تدوین شده اند، عبارت اند از دسته متنوعی از حقوق ایجابی (مانند تامین رفاه و آموزش و پرورش) و حقوق سلبی (مانند منع تبعیض و شکنجه) که هدف آنها ارتقاء و حمایت از کرامت انسانی است. اگر هر یک از این حقوق نقض شوند، فرد دارنده آن حق نقض شده قربانی (بزه دیده) خوانده می شود. بدین سان، می توان گفت که در گفتمان علوم جنائی معاصر، مفهوم بزه دیدگی پیش از بزه دیده شناسی مطرح بوده است.

کلیدواژه ها

بزه دیده، حمایت بزه دیده، دادرسی عادلانه، حقوق بشر،حق جبران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.