انتقال خسارت شیوه مقابله با ریسک
- سال انتشار: 1367
- محل انتشار: فصلنامه پژوهشنامه بیمه، دوره: 3، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_JIRC-3-3_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 466
نویسندگان
چکیده
در طی مقالاتی که در شماره های پیشین فصلنامه پیرامون مدیریت ریسک به رشته تحریر درآمد، روش های شناسایی تجزیه و تحلیل و مقابله با ریسک مورد بحث و اشاره موجز قرار گرفت. اینک در نوشتار زیر به یک روش دیگر از مقابله با ریسک اشاره می کنیم که عموما انتقال ریسک نامیده می شود. انتقال ریسک را می توان دقیقا نقطه مقابل روش پذیرش و یا جذب خسارت دانست. در پذیرش خسارت هدف آن است که با توسل به شیوه های مالی گوناگون و از طریق تجهیز منابع مالی موجود سازمان را در مقابل خسارت های ناشی از وقوع خطرات و حوادث احتمالی ایمن سازیم. اتخاذ این روش موجب کاهش ریسک و یا کاهش احتمال و شدت وقوع حوادثی که سازمان در معرض آن قرار گرفته است نمی شود. بالعکس، بکارگیری شیوه های مختلف پذیرش خسارت مبین پذیرش واقعیت خسارت های احتمالی آتی از محل امکانات مالی سازمان است. انتقال ریسک همانطوریکه ذکر شد در نطقه مقابل روش فوق قرار دارد و علی رغم پذیر واقعیت خسارت های بالقوه تلاش می کند تا در صورت بالفعل شدن چنین خسارت هایی منابع مالی حدالامکان دست نخورده باقی ماند و به عبارتی در صورت وقوع آسیب و صدمه فیزیکی، زیان مالی آن متوجه سازمان نگردد، از طریق انتقال ریسک در واقع دلنگرانی که در رابطه با وقوع خسارت ها دارد به فرد با سازمان دیگری که به پذیرش ریسک دیگران اشتغال دارد منتقل می شود. بنابراین هرگاه ترکیبی اتخاذ گردد که بر مبنای آن کل یا بخشی از یک خسارت توسط فرد یا سازمانی بغیر از موسسه ای که خسارت بدوا متوجه او بوده است تحمل شود در آن صورت ریسک منتقل شده است.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر محیط کاری مسموم بر دلبستگی شغلی کارکنان با نقش میانجی رفاه کارکنان در دانشگاه زنجان
- تاثیر بازاریابی سبز در محصولات ارگانیک بر وفاداری مشتریان هایپرمارکت های کرمانشاه
- نوآوری در تقاطع دانشگاه و صنعت: رسالت دانشگاه ها در عصر تحول
- بررسی تجربه تعامل صنعت و دانشگاه بین شرکت سیمان زنجان و دانشگاه زنجان
- بررسی رابطه بین اقدامات و طرح های حمایتی دانشگاه ها با ارتقای پیوند دانشگاه-صنعت (نمونه موردی: دفتر فناوری و ارتباط با جامعه دانشگاه زنجان)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.