بررسی نقش باورهای فراشناختی در تنظیم شناختی هیجان و ذهن آگاهی زنان در اولین بارداری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله علوم پزشکی زانکو، دوره: 19، شماره: 63
  • کد COI اختصاصی: JR_ZANKO-19-63_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 401
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه نجفی زاده

دانشجوی دکتری روان شناسی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران

ساحره صفوی

دانشجوی دکتری روان شناسی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

فردین فرمانی

دانشجوی دکتری روان شناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

مصطفی سالاری

کارشناسی ارشد مشاوره، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: توجه به زنان باردار در این دوره پراسترس عامل مهمی در سلامتی زنان و فرزندان آنهامیباشد. تغییرات ذهنی و هیجانی، در نخستین بارداری نمود بیشتری دارد و این تجربه برای اکثر زنان سخت تر است. هدف مطالعه ی حاضر، بررسی نقش باورهای فراشناختی در تنظیم هیجان و ذهن آگاهی زنان در اولین بارداری میباشد.مواد و روشکار: نمونه ی پژوهش، تعداد 122 نفر از زنان شهر قم بودند که اولین بارداریشان را تجربه میکردند. نمونه گیری به شیوه تصادفی خوشهای و با انتخاب سه مرکز سونوگرافی و مامایی از میان مراکز موجود در شهرستان قم بهصورت تصادفی صورت پذیرفت. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های فراشناخت-MCQ-30) 30 )، پرسشنامه نظم جویی شناختی هیجان((CERQ و پرسشنامه پنج وجهی ذهن آگاهی استفاده گردید. داده ها به روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون، توسط نرم افزار spss 20 مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفتند.یافته ها: یافته ها نشان داد بین باورهای فراشناختی با تنظیم شناختی هیجان و ذهن آگاهی زنان در اولین بارداری همبستگی مثبت معنادار وجود دارد. علاوه بر این مولفه های کنترل ناپذیری، نیاز به کنترل افکار و خودآگاهی شناختی، در مجموع نقش معناداری در پیشبینی تغییرات متغیر تنظیم شناختی هیجان و مولفه های اطمینان شناختی و خودآگاهی شناختی در ذهن آگاهی زنان در اولین بارداری دارند.نتیجهگیری: باورهای فراشناختی در تنظیم هیجان و ذهن آگاهی زنان در اولین بارداری نقش مهم و موثری دارد و می توان با مطالعه دقیق این متغیرها در زنان باردار، به کاهش مشکلات روان شناختی در این دوره کمک کرد.

کلیدواژه ها

باورهای فراشناختی، تنظیم شناختی هیجان، ذهن آگاهی، بارداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.