مروری بر رو شهای بازیابی و حذف ترکیبات فنولی از پساب واحدهای استحصال روغن زیتون

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دو فصلنامه آب و توسعه پایدار، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_WSD-5-2_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عزت عسگرانی

دانشیاردانشکده علوم زیستی دانشگاه الزهرا تهران

فرزانه براتی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی میکروبی، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران.

چکیده

رهایش ترکیبات فنولی در محیط زیست، با مهار جوانه زنی بذر وممانعت از رویش گیاهان، همچنین جلوگیری از رشد میکرو بها، زندگی آ نها را با تهدید مواجه میکند. از طرفی ویژگیهای آنتی اکسیدانی فنو لها سبب توجه هرچه بیشتر پژوهشگران به بازیابی این ترکیبات از پسماندهای صنعتی در سا لهای اخیر شده است. پساب واحدهای استحصال روغن زیتون یکی از منابع غنی از ترکیبات فنولی است و پا کسازی آن از این ترکیبات امری گریزناپذیر است. درصورت یکه تصفیه پسا بها همراه با بازیابی و یا تولید مواد باارزش باشد، بخشی مهمی از هزینه های تیمار پساب، قابل جبران است. امروزه بازیابی ترکیبات فنولی از فاضلاب واحدهای استحصال روغن زیتون به دلیل ارزش افزوده بالا، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. تخریب ترکیبات فنولی نیز میتواند با ارزش افزوده همراه باشد. زیست گاز و کمپوست از جمله محصولات سودمند تولید شده طی فرایندهای تخریبی زیستی هستند. این مطالعه به مرور رو شهای فیزیکوشیمیایی، زیستی و همچنین رو شهای ترکیبی مورد استفاده در تصفیه پساب واحدهای استحصال روغن زیتون از ترکیبات فنولی پرداخته است.

کلیدواژه ها

پساب، روغن زیتون، ترکیبات فنولی، بازیابی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.