بررسی نقش اکولوژی اجتماعی در بافت های فرسوده هسته مرکزی شهر ایلام
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات عمران شهری، دوره: 1، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_UTO-1-1_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 468
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه باختر ایلام
کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه باختر ایلام
استادیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه باختر ایلام
چکیده
تحقیق حاضر به بررسی نقش اکولوژی اجتماعی در بافت های فرسوده هسته مرکزی شهر ایلاممی پردازد. یکی از مشکلات اساسی کشور، فرسودگی بخشی از بافت های شهری است. بافت فرسودهاز هرگونه که باشد، چالشی است در حیات شهر، و آنچه در بافت فرسوده رها شده می ماند، تنها درهمان بافت رسوب نمی کند، به همه شهر بازتاب میدهد و از آن فراتر بر منظر شهر می نشیند. ناحیهمورد مطالعه در این تحقیق، ناحیه مرکزی شهر ایلام است که یکی از نواحی قدیمی این شهر می باشد.در این پژوهش روش بررسی توصیفی – تحلیلی میباشد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه ساکنینبافت فرسوده ناحیه مرکزی شهر ایلام می باشد که تعداد 13365 نفر را شامل می شود. همچنین نمونهآماری تحقیق تعداد 371 نفر را شامل شد که این عدد به کمک فرمول کوکران به دست آمده است.جهت انجام تحقیق و انتخاب نمونه آماری از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. ابزارگردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بوده که پایایی آن مورد تایید اساتید دانشگاهی قرار گرفتهو همچنین روایی آن به کمک آلفای کرونباخ محاسبه شده که عدد 0/83 به دست آمده و مورد تاییدمی باشد. نتایج تحقیق نشان میدهد که تمامی فرضیات تحقیق مورد تایید می باشند. این مساله بیانگرآن است که وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ساکنین هسته مرکزی شهر ایلام در فرسودگی اینبافت و ناکارآمدی آن تاثیرگذار است.کلیدواژه ها
بافت فرسوده، اکولوژی اجتماعی، پایداری اجتماعی، ناحیه مرکزی، شهر ایلاممقالات مرتبط جدید
- بررسی کلانتری معماری با آخرین امکانات از طراحی مناسب
- طراحی کتابخانه دیجیتال با رویکرد معماری پارامتریک
- بررسی و تجزیه و تحلیل بهینه سازی مصرف انرژی در ساخت و ساز با استفاده از بی آی ام ۱
- طراحی پارک اکولوژیک در شهر گردشگری شاندیز با تاکید بر پایداری محیط زیست شهری
- مروری بر پژوهش های حوزه موفقیت دفاتر مدیریت پروژه بر اساس حوزه های دانشی ۱۰ گانه در پروژه های عمرانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.