ارزیابی کارایی روش بازاریابی ویروسی ترکیبی با روش خوشه بندی شبکه ای و مقایسه نتایج

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 15، شماره: 58
  • کد COI اختصاصی: JR_TD-15-58_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریدون اوحدی

دانشگاه علوم و تحقیقات تهران ایران

مهرنوش محمدی

دانشگاه آزاداسلامی کرج ایران

محمدجعفر تارخ

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی تهران ایران

چکیده

در یک بازار رقابتی، درک نیاز مشتریان و تبلیغات موثر، از مهمترین فاکتورهای بقا به شمار میآید. گسترش اینترنت و شبکه های مجازی، فرصت مناسبی برای شرکتها جهت تبلیغات فراهم کرده است و لذا مطالعه روشها و مدلهای بازاریابی الکترونیک اهمیت زیادی پیدا میکند. یکی از جدیدترین این روشها، بازاریابی ویروسی است که بر تبلیغات دهان به دهان استوار بوده و قدرت بسیار زیادی دارد. بازاریابی ویروسی بر این اصل متکی است که در هر شبکه اجتماعی، تعدادی از کاربران قدرت و تاثیرگذاری بالایی روی دیگران دارند و لذا با شناسایی آنها و ایجاد پیامهای تبلیغاتی خوب، میتوان از طریق آنها به بازاریابی موثر پرداخت. بنابراین، شناسایی کاربران با اهمیت، مهمترین فعالیت در بازاریابی ویروسی به حساب میآید. در این راستا، تحقیقات مختلفی با استفاده از انواع روشهای مبتنی بر گراف و مبتنی بر انتشار، به شناسایی کاربران پرداخته اند. در این پژوهش، از قابلیتهای هر دو روش استفاده شده و با به کارگیری معیار مرکزیت نیمه محلی از روشهای مبتنی بر گراف و مدل خوشه بندی مارکوف از روشهای مبتنی بر انتشار، یک مدل ترکیبی جدید جهت خوشه بندی کاربران و شناسایی کاربران کلیدی، ارایه گردیده است. نتایج به دست آمده، نشان دهنده همبستگی بالاتر روش پیشنهادی با معیار SIR و در نتیجه کارایی بالاتر آن از سایر روشهای به کار گرفته شده در تحقیق است.

کلیدواژه ها

بازاریابی ویروسی؛ مرکزیت؛ گراف؛ شبکه اجتماعی؛ خوشه بندی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.