مقایسه تاثیر دو روش کاهش نور پرتحمل تغذیه نوزادان نارس

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پرستاری ، مامایی و پیراپزشکی، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SJNMP-5-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 549
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان میرنیا

فوق تخصص نوزادان و کودکان، دانشکده علوم پزشکی تهران ، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

فریناز سعیدی حسنی

کارشناسی ارشد مراقبت ویژه نوزادان ، کودکان، دانشکده پرستاری و مامایی تبریز، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

چکیده

زمینه و هدف: تکامل وضعیتهای خواب نوزاد نارس نقش مهمی در تکامل مغز و دیگر دستگاه های بدن نوزاد نارس دارد، اما اطلاعات محدودی در زمینه کاهش میزان نور و خواب بر تکامل سیستم گوارش در نوزاد نارس بستری در بخش NICU وجود دارد. این مطالعه باهدف بررسی مقایسه تاثیر دو روش کاهش نور بر تحمل تغذیه نوزادان نارس اجرا شد.مواد و روشها: این کار آزمایی بالینی روی 60 نوزاد نارس 28-32 هفته بستری در بخش NICU بیمارستان الزهرا تبریز در سالهای 94 و 95 انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه قرار گرفتند. گروه کنترل فقط به صورت روتین کاهش نور را میکرد و در گروه مداخله علاوه بر مراقبت کاهش نور روتین بخش، صورت نوزادان نیز با کاور عایق به نور پوشانیده شد. در طول 6 روز مداخله میزان رگوتاسیون و تحمل تغذیه نوزادان در دو گروه با چک لیست موردبررسی و ثبت گردید. داده ها به کمک نرم افزار SPSS-18 با آزمونهای آمار توصیفی و استنباطی تحلیل شد.یافته ها: نوزادان نارس دو گروه مداخله و کنترل ازنظر مشخصات دموگرافیک همسان بودند. با اعمال کاهش نور بیشتر در بخش NICU میزان تحمل شیر دریافتی (p=0/002) و میانگین حجم باقیمانده شیر در معده (p=0/001) در گروه مداخله به طور معنیداری افزایش یافته بود. نتیجه گیری: نتایج حاصل بیانگر تاثیر کاهش نور برافزایش تحمل تغذیه و کاهش میزان رگورتاسیون در نوزادان نارس بستری در بخش NICU است. این روند میتواند در تغذیه درست و صحیح نوزادان نارس به کار گرفته شود.

کلیدواژه ها

کاهش نور، تحمل تغذیه ای، نوزاد نارس.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.