نگاهی به کارکردها و ویژگی های وبلاگ های عکاسی در ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ماهنامه شباک، دوره: 4، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_SHEBAK-4-7_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 330
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروین طایی

عضو هیات علمی گروه عکاسی، دانشگاه هنر، تهران

نرگس غلامزاده علم

کارشناس ارشد عکاسی، دانشگاه هنر تهران

چکیده

وبلاگ های عکاسی یکی از مهمترین گونه های وبلاگ نویسی محسوب می شوند. این وبلاگ ها فضایی را برای ومعرفی عکاسان و نمایش عکس ها، بررسی و نقد آثار بزرگان عکاسی ایران و جهان و همچنین، معرفی وآموزش تکنیک های عکاسی فراهم می کنند. این مطالعه با هدف تحلیل محتوای وبلاگ های عکاسی فارسیانجام شده است. در این پژوهش محتوای وبلاگ های در زمینه های آموزش، نقد و تحلیل آثار عکاسی، معرفیرویکردها و ابزار های جدید عکاسی مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان میدهد که در وبلاگهای عکاسی تنها 12 درصد از مطالب ارایه شده به مقوله آموزش پرداخته اند و بیش از 50 درصد محتوایوبلاگ ها دلنوشته است. 22 درصد از کارکردهای وبلاگ ها نیز اطلاع رسانی در حوزه های مختلف عکاسیاست. در حوزه یادداشت های نظری، مباحث نظری عکاسی 24 درصد، نقد و تحلیل 23 درصد و معرفی کتبو مجلات چاپی و الکترونیکی تنها 4 درصد است و نیمی از وبلاگ های عکاسی مورد بررسی فاقد مسایل نظریهستند. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که دو سبک متفاوت را در وبلاگ نویسان عکاسی ایران وجود دارد.سبک متن محور مبتنی بر نوشتار که تمرکز خود را بر نقد و تحلیل و تفسیر عکس، عکاسان و جشنواره هایعکاسی با هدف افزایش غنای دانش عکاسی قرار داده است. سبک تصویر محور که تمرکز و علاقه این دسته ازوبلاگ نویسان بر انتشار و به اشتراک گذاشتن عکس با هدف جذب مخاطب است.

کلیدواژه ها

عکس، وبلاگ عکاسی، تحلیل محتوا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.