تدوین نقشه راه تکنولوژی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران مطالعه موردی غلات: گندم و جو

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات آینده پژوهی و سیاستگذاری، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SFPM-4-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 436
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین فیض

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته MBA، گرایش تکنولوژی دانشگاه تهران پردیس بین المللی کیش، ایران

نیما کروسی مختارزاده

عضو هییت علمی گروه مدیریت تهران ایران

چکیده

در سال های اخیر با افزایش جمعیت و نیاز مبردم به تامین مواد غذایی و محصولات کشاورزی سالم در کشور روبرو بوده ایم. کشاورزی به عنوان مهم ترین منبع تولید مواد غذایی در کشور می باشد، می توان از بیوتکنولوژی برای دستیابی به محصولات سالم بهره گرفت. عدم مدیریت مناسب در صنعت بیو تکنولوژی کشاورزی ناشی از عدم وجود استراتژی توسعه تکنولوژی مناسب با شرایط روز این صنعت می باشد، به دلیل تکنولوژیک بودن این صنعت نیاز به استراتژی توسعه تکنولوژی مناسب جهعت سمت و سوی صحیح دادن به این صنعت، می توان با ترسیم نقشه راه تکنولوژی به مدیریت استراتژیک تکنولوژی مناسب در این صنعت دست یافت که ضرورت این تحقیق را مشخص می کند. در این پایان نامه از روش تحقیق مورد مطالعه ای استفاده گردیده و برای تکمیل پرسشنامه ها و انجام مصاحبه ها از خبرگان حوزه بیوتکنولوژی کمک گرفته شده است.تدوین نقشه راه تکنولوژی در این پایان نامه در یک بازه 10 ساله و بصورت ترسیم نقشه راه تکنولوژی تی پلن می باشد، ابتدا پیشران ها شناسایی گردیدند و با توجه به پیشران های شناسایی شه در لایه اول نقشه راه تکنولوژی، اقدام به بررسی و شناسایی پروژه های لازم در لایه نقشه راه تکنولوژی شده است و همچنین با توجه لایه دوم نقشه راه تکنولوژی، تکنولوژی های لازم جهت دستیابی به این پروژه ها شناسایی گردید. در نهایت نقشه راه تکنولوژی بیوتکنولوژی کشاورزی ترسیم گردید و با توجه به آن استراتژی های تکنولوژیک لازم به صورت زمان بندی شده استخراج گردید.

کلیدواژه ها

استراتژی تکنولوژی ، بیوتکنولوژی کشاورزی، نقشه راه تکنولوژی مدیریت تکنولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.