بررسی اثرات محیط زیستی فاضلاب و تاسیسات وابسته بر محیط زیست روستایی بخش رودبار قصران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات علوم زیستی و زیست فناوری، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SBSB-4-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 342
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا یکتایی سناگانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، مدیریت محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال تهران ایران

مرتضی کاشفی الاصل

دانشیار گروه محیط زیست دانشگاه ازاد اسلامی واحد تهران شمال تهران ایران

سیدعلی جوزی

استاد گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال تهران ایران

چکیده

این مطالعه با هدف بررسی وضعیت موجود فاضلاب و تاسیسات فاضلاب روستایی بخش رودبار قصران به انجام رسیده است. روش مورد استفاده در این تحقیق، مشاهده میدانی و پیمایش ازنوع توصیفی و تبیینی و مطالعه و مصاحبه و هم زمان بررسی های آزمایشگاهی می باشد. داده های مورد نیاز با استفاده از بازدیدهای میدانی و تکمیلی پرسشنامه های طراحی شده در این خصوص توسط دهیاری هاو شوراهای اسلامی هر روستا و استخراج اطلاعات از مستندات فاضلابی موجود اخذ شده از خانه های بهداشت در هر روستا گردآوری شده است. تعدادی ازمایشات مربوط به PH ،COD ،BOD و کلی فرم از آب رودخانه اصلی موجود در منطقه مورد مطالعه و فاضلاب تولیدی یکی از رستوران های مسیر توسط آزمایشگاه معتمد محیط زیست انجام شد. بررسی نتایج آزمایشگاهی بیانگر آن است که بی او دی و سی او دی در ابتدا و انتهای مسیر تقریبا یکسان است و میتوان نتیجه گرفت اغتشاش و حرکت تند کوهستانی در طول مسیر رودخانه باعث هواگیری مرتب آن می شود. لیکن براساس نتایج آزمایشات فاضلاب تولیدی پرواضح است که فاضلاب های تولیدی نیاز به تصفیه دارند و بدون تصفیه فاقد استانداردهای لازم جهت دفع بهداشتی فاضلاب می باشند. کلیه روستاهای مورد مطالعه (غیر از روستای آهار) فاقد سیستم جمع آوری و تصفیه فاضلاب می باشند ودر حال حاضر فاضلاب منازل مسکونی فاقد سیستم جمع آوری و تصفیه فاضلاب بوده ودر چاه های کم عمق و یا نیمه عمق در حوزه آبریز بالاست رودخانه جاجرود تخلیه می شوند و یا به صورت مخفیانه و غیر مجاز مستقیما به رودخانه تخلیه می شوند. اماکن موجود نیز فاقد سیستم جمع آوری فاضلاب بوده و به غیر از تعداد انگشت شمار که دارای پکیج تصفیه فاضلاب در محل می باشند ضمن اینکه عمده اماکنی که پکیج تصفیه فاضلاب دارند تا پساب نهایی خود را وارد چاه های موجود در حریم رودخانه می نمایند. لذا در روستاهای مورد مطالعه غیر از روستاهای آهار علیرغم قرار گرفتن در محدوده حفاظت شده و حریم کمی وکیفی رودخانه های تامین کننده آب شرب هیچ گونه شبکه جمع آوری و تاسیسات دفع فاضلاب قابل قبول موجود نمی باشد.

کلیدواژه ها

بررسی اثرات محیط زیستی، تاسیسات فاضلاب روستایی، روستاهای بخش رودبار قصران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.