بررسی دو مفهوم استقلال و بی طرفی نهاد داوری در حقوق داخلی وتجارت بین الملی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات علوم سیاسی، حقوق و فقه، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_PSLJ-4-1_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا رمضان نژاد کیاسری

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق تجارت بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد قایمشهر

چکیده

در حقوق داخلی و تجارت بین المللی مراجعه به داوری برای حل اختلافات ناشی از انعقاد قراردادهای تجاری افزایش یافته است داور برای داوری باید اهلیت و صلاحیت داشته باشد. استقلال و بی طرفی داور دور رکن مهم و اساسی در رسیدگی داوری است وداوری که دارای این دو ویژگی باشد داوری اش عادلانه و منصفانه تلقی خواهد شد و به طرفین رسیدگی این اطمینان را می دهد که دعوای خود را نزد یک مرجع بی طرف و مستقل مطرح کرده اند و طرفین داوری رای چنین داور مستقل و بی طرفی را حتی اگر به ضرر انها باشد به راحتی می پذیرد. استقلال و بی طرفی داور موجب تضمین رسیدگی منصفانه در داوری است و نبود این ویژگی های باعث می شود که نتوان به فرآیند حل اختلاف و نتیجه حصل از آن اعتماد کرد وآنرا عادلانه تلقی نمود، استقلال عدم وابستگی داور عدم از وابستگی مالی، کاری یا خوشایندی به یکی از طرفین و بی طرفی عدم جانبداری از یکی از اصحاب دعوی است، به دیگر سخن استقلال و بی طرفی داور در جریان داوری می باشد که به روش توصیفی تحلیلی ضمن بیان اهمیت استقلال و بی طرفی به بررسی این دو مفهوم در جریان داوری می پردازد و چنین نتیجه می گیرد که استقلال و بی طرفی بعنوان دو شرط بنیادین رسیدگی منصفانه تلقی می شودو رعایت نکردن این دو مفهوم سلامت جریان داوری را به خطر می اندازد.

کلیدواژه ها

استقلال، بی طرفی، داور، جرح داور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.