پهنه بندی شرق دریاچه ارومیه بر مبنای شاخص توزیع زمانی بارش با روش وارد K-Means

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله پژوهش آب ایران، دوره: 13، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JWAI-13-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 314
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروا محمدی

دانشجوی دکتری مهندسی منابع آب، گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران

احمد فاخری فرد

استاد گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز.

چکیده

با توجه به اهمیت بارش و کمبود منابع آب، تحلیل مکانی بارش های روزانه توام با فواصل زمانی مربوطه، یکی از ضروریات می باشد. هدف این مطالعه، معرفی یک شاخص برای شناسایی مناطق مستعد از نظر توان دیم کاری، با استفاده از داده های توام بارش و فواصل زمانی آنها در شرق حوضه دریاچه ارومیه می باشد. با استفاده از مقدار بارش و فواصل زمانی آن، در دوره آماری سال 1370 تا 1392 شاخص توزیع زمانی بارش برای 23 ایستگاه محاسبه شد. برای خوشه بندی شاخص توزیع زمانی بارش، روش های K-Means و و وارد به کار گرفته شد. آزمون همگنی خوشه های به دست آمده از طریق روش آماره H انجام گرفت مقایسه نواحی همگن حاصل از خوشه بندی با دو روش ذکرشده با توزیع مکانی خطوط هم شاخص نشان داد که روش K- Means نواحی همگن را بهتر از روش وارد تفکیک کرد. بخش های جنوبی، مرکزی، شمال شرقی و جنوب غربی ناحیه مورد مطالعه توانایی کشت دیم بیشتری را نسبت به سایر مناطق در شرق دریاچه ارومیه دارند

کلیدواژه ها

آزمون همگنی، توزیع مکانی، خوشه بندی، دیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.