مطالعه ی فراوانی و شدت افسردگی در نیروهای پدافند هوایی بندر لنگه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی، دوره: 13، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JPSMH-13-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1745
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین شکاری

گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

سجاد یوسفی

گروه روانشناسی، پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، بندرلنگه، هرمزگان، ایران

محمد احمدی

دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.

چکیده

مقدمه: با توجه به شیوع بالای افسردگی، اهمیت سلامت روانی سربازان و نیروهای نظامی و کمبود مطالعات درزمینه ی وضعیت خلقی آن ها این مطالعه با هدف مقایسه ی فراوانی و شدت افسردگی در نیروهای نظامی پدافند هوایی بندرلنگه انجام شد. مواد و روش ها: در این مطالعه بخشی از نیروهای نظامی گروه پدافند هوایی بندرلنگه شامل کادر، دانشجوی وظیفه و سرباز وظیفه وارد مطالعه شدند. ابزار مورد استفاده در این مطالعه پرسشنامه افسردگی بک بود. شدت افسردگی در میان گروه پایور، دانشجوی وظیفه و سرباز وظیفه مقایسه شد. در گروه پایور شدت افسردگی در ارتباط با درجه، تاهل، سال های خدمت و سن پایور مقایسه شد.یافته ها: میانگین نمر هی افسردگی 19 / 12 و انحراف معیار آن 25 / 11 بود. در مجموع 7/ 53 درصد طبیعی، 4/ 16 درصد افسردگی خفیف، 4/ 22 درصد افسردگی متوسط و 5/ 7 درصد افسردگی شدید داشتند. درصد افراد با افسردگی شدید و متوسط در گروه وظیفه ها بیشتر از پایور بوده و درصد افراد سالم و افسرده ی خفیف در گروه پایور بیشتر از وظیفه ها بوده است. میانگین شدت افسردگی در گروه وظیفه ها بالاتر از گروه پایور بود اما در گروه دانشجوی وظیفه و سرباز وظیفه تفاوت معناداری نداشت. هیچ ارتباط معنی داری میان شدت افسردگی، درجه و سال های خدمت در گروه پایور وجود نداشت. بحث و نتیجه گیری: افسردگی در نیروهای وظیفه شایع تر و شدیدتر از نیروهای پایور است. بنابراین توجه به وضعیت خلقی نیروهای وظیفه و توجه با سایر ابعاد سلامت روان در نیروهای پایور توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

افسردگی، سرباز، نیروی نظامی، شیوع، پایور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.