پیش بینی ظهور گیاهچه علف های هرز جودره Hordeum spontaneum [C. Koch هفت بند Polygonum aviculare L با استفاده از مدل های دمایی در شرایط کرج

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه حفاظت گیاهان، دوره: 33، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JPP-33-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد ایلانلو

دانش آموخته شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران

مرجان دیانت

استادیار دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران

مصطفی اویسی

دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج

فریدون قاسم خان قاجار

استادیار دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران

چکیده

جهت پیش بینی زمان ظهور گیاهچه های جودره و هفت بند با استفاده از مدل های دمایی، آزمایشی در فصل زراعی 1391-92 در مزرعه تحققاتی پردیس کشاورزی دانشگاه تهران اجرا گردید. بر اساس نتایج رویش هفت بند در مزرعه زودتر اتفاق افتاد، به طوری که در حاشیه خارجی و مرکز مزرعه گیاهچه ها با گذشت چهارده هفته بعد از کاشت و در 2 / 26 درجه روز رشد در مزرعه ظاهر شدند. گیاهچه های جودره در حاشیه خارجی مزرعه در متوسط درجه روز رشد بالاتری اتفاق افتاد و گیاهچه ها با گذشت چهارده هفته بعد از کاشت و در 35/8 درجه روز رشد ظاهر شدند. در غیاب تاج پوشش گندم (حاشیه خارجی مزرعه) سبز شدن تجمعی جودره پس از دریافت 50 واحد درجه روز رشد به یک مرتبه افزایش یافت در حالیکه در مرکز و حاشیه داخلی مزرعه سبز شدن تجمعی گیاهچه به کندی افزایش یافت. از آنجاکه بیشترین سبز شدن هفت بند در حاشیه مزرعه در اوایل رشد و تا قبل از 100 درجه روز رشد اتفاق می افتد لذا در مزارعی که این علف هرز غالب می باشد عملیات کنترل نظیر سمپاشی باید زودهنگام و در اوایل فصل رشد صورت گیرد.

کلیدواژه ها

بانک بذر، جودره، درجه روز رشد، مدل لجستیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.